Απόψεις | fb status, βουλευτικά προνόμια και ο

Δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά σήμερα θα λαϊκίσω. Ξεκινώντας με τα facebook status που έχουν πλημμυρίσει το social network, σχετικά με τα προνόμια των βουλευτών. Αρχικά ετοιμαζόμουν να γράψω ένα άρθρο επικεντρωμένο στην ατιμωρησία των βουλευτών, στις υποθέσεις δομημένων ομολόγων, Siemens, Βατοπαιδίου, Χρηματιστηρίου (κάνω έρευνα πάνω σε αυτό, θα επιστρέψω) και στο πόσο πιο εύκολα ο κόσμος θα μπορούσε να αποκτήσει ξανά ελπίδα, με την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων (με μεγάλη μου χαρά να τους φόρτωναν και το προπατορικό αμάρτημα).

Όμως όλα άλλαξαν μετά τις δηλώσεις Μόσιαλου και τη στάση των βουλευτών απέναντί του σήμερα. Ο Μόσιαλος χθες στο Alter, δήλωσε: “εγώ είμαι νέος βουλευτής και έχω αποποιηθεί τα βουλευτικά μου προνόμια”.

Σήμερα όμως, στο καφενείο της Βουλής δέχτηκε επίθεση από τους… συναδέλφους του. Ο κ. Διαμαντίδης του είπε ότι «αυτά που είπες είναι απαράδεκτα» και ότι «προσβάλλεις υπουργούς και βουλευτές». Πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία, απολογούμαστε στον κόσμο κι έρχεσαι εσύ και μιλάς για βουλευτικά προνόμια».

Πιο… αγανακτισμένη η κυρία Μερεντίτη είπε στον κ. Μόσιαλο: «Τι δουλειά έχεις εσύ εδώ; Είσαι ανεπιθύμητος στο Εντευκτήριο. Εδώ είναι χώρος …προνομιούχων βουλευτών».

Το κερασάκι; Η κυρία Κανέλη (θα δείτε στο επόμενο άρθρο το σόου με το ψωμί και το γάλα) που δήλωσε ” Άκουσα χθες και υπουργό σας (Μόσιαλο) που ήρθε από το εξωτερικό και λέει όχι στα προνόμια (βουλευτών), έτσι θα μας σώσει. Δε σώζεται η πατρίδα με πεθαμένους πολίτες. Θα κρεμαστείτε σε πολιτικό – ιστορικό πάσαλο!”

Ε όχι κύριοι. Ως εδώ. Είστε στον κόσμο σας. Φτάνει. Γιατί όπως είπε και ένας αναρχικός στη σχολή μου, υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν νόμοι, αλλά όποτε τους βολεύει το τροποποιούν προς όφελός τους ή δεν το εφαρμόζουν…

Δεν το έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου, το θεωρώ πολλές φορές γελοίο, αλλά φάτε το τώρα:

‎1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα…
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά. … …
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο.
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.

13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.

ΥΓ: Αυτό λογικά για να ποσταριστεί στα fb status, κάποιος το έφτιαξε, μόνο που δεν έχω ιδέα ποιος ήταν. Δεν έχω πνευματικά δικαιώματα πάνω στην 16αδα και για να είμαι ειλικρινείς δεν κόβω το χέρι μου ότι ισχύει το 2. Είχα την εντύπωση πως ήταν για 2 4ετίες…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

16-01-2024

Χαλκιδα

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
FT
4 - 1
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
1'
79 - 59
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;