Συνέντευξη | Η Άνθια στο neolaia.gr!

Μία νέα, ταλαντούχα και πολύπλευρη καλλιτέχνης, η οποία γράφει μουσική, στίχους και ερμηνεύει η ίδια τα τραγούδια της, μιλά στο neolaia.gr για τα πρώτα της βήματα στο μουσικό χώρο, την αγάπη της για τη μουσική και την δασκάλα της Ελισάβετ Καρατζόλη, τη σύγχρονη μουσική ροκ σκηνή και για το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ που κυκλοφορεί με τίτλο «σε παιχνίδι στημένο», από τη wavemusic.

neolaia: Μίλησε μας για τη μουσική σου διαδρομή και πορεία στο χώρο της μουσικής.

Άνθια: Καταρχήν είμαι πολύ νέα στο χώρο αυτό. Έπιασα κιθάρα στα χέρια μου για πρώτη φορά στην ηλικία των επτά χρονών όταν ο πατέρας μου -όντας αυτοδίδακτος-, μου έμαθε να παίζω τις πρώτες μελωδίες και συγχορδίες. Κατόπιν ξεκίνησα ιδιαίτερα μαθήματα κλασσικής κιθάρας, συνέχισα σε ωδείο και κατέληξα στην ηλεκτρική κιθάρα. Αυτό πάντως που έβγαινε αυθόρμητα και αβίαστα από μέσα μου ήταν η τραγουδοποιία.

Αργότερα άρχισα να ψάχνομαι με διάφορες ερασιτεχνικές μπάντες, παίζοντας κυρίως ελληνικές και ξένες ροκ διασκευές ενώ παράλληλα έγραφα τα δικά μου τραγούδια.
Έχω κάνει αρκετές εμφανίσεις live σε μαγαζιά με διάφορα ηλεκτρικά και ακουστικά σχήματα.

Κάποια στιγμή όμως άρχισε η δίψα για να βγουν τα δικά μου τραγούδια προς τα έξω.

Πλαισιωμένη λοιπόν από εξαίρετους μουσικούς και συνεργάτες όπως ο Λευτέρης Βαλασέλλης, ο Μανώλης Κουτσάκης, η αγαπημένη μου Ελισσάβετ Καρατζόλη και ο Μάνος Καμπούρης, πήρα την απόφαση να μπω στο στούντιο και να ηχογραφήσω το πρώτο μου προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Σε παιχνίδι στημένο», όπου κυκλοφόρησε πρόσφατα από την wavemusic.

neolaia: Με τι ακούσματα μεγάλωσες και ποια ήταν τα πρότυπά σου.

Άνθια: Απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου άκουγα ότι ήταν αρεστό στα αυτιά μου ανεξαρτήτου είδους, μιας και ρουφούσα την μουσική σαν σφουγγάρι, από λαϊκά, ρεμπέτικα, pop, rock, blues, latin, έντεχνα έως και heavy metal. Θαυμάζω αρκετούς καλλιτέχνες και μπάντες από διάφορα είδη μουσικής και για διαφορετικούς λόγους. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε ονόματα γιατί πιστεύω δεν θα τελειώσουμε ποτέ την συνέντευξη. Πάντως αν ακούσεις τον δίσκο, θα καταλάβεις ότι είμαι περισσότερο επηρεασμένη από blues και rock ακούσματα, χωρίς όμως να θέλω να βάλω ταμπέλα.

neolaia: Γράφεις στίχους, μουσική και ερμηνεύεις η ίδια τα τραγούδια σου. Τι από αυτά σε εκφράζει και σε αντιπροσωπεύει περισσότερο;

Άνθια: Πιστεύω πως με αντιπροσωπεύουν και με εκφράζουν όλα το ίδιο διότι δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μην κάνει κάτι από τα τρία. Το να γράφω τραγούδια είναι κάτι που δεν μπορώ να το αποφύγω εφόσον είναι βιώματα, συναισθήματα και σκέψεις που απλά μου βγαίνουν κατ’ αυτό τον τρόπο. Η ερμηνεία, είναι εκείνη που σε φέρνει αντιμέτωπο με το βαθύτερο συναίσθημα σου και εσύ πρέπει να έρθεις σε επαφή μαζί του και να το εκφράσεις στη σκηνή, χωρίς να φοβάσαι να εκτεθείς στο κοινό. Το τραγούδι είναι η μελωδία της ψυχής και την ώρα εκείνη που τραγουδάω, την καταθέτω μαζί με τα τραγούδια μου.

neolaia: Σε παιχνίδι στημένο» ο τίτλος του πρώτου προσωπικού σου άλμπουμ. Τι τραγούδια περιλαμβάνει; Σε ποιο μουσικό ύφος κινείται ο συγκεκριμένος δίσκος;

Άνθια: Τα τραγούδια αναφέρονται σε οτιδήποτε αφορά την ίδια τη ζωή και τα παιχνίδια της σε διάφορους τομείς. Τα τραγούδια μιλάνε για αισθήματα – συναισθήματα, σκέψεις, καταστάσεις και προβληματισμούς της καθημερινότητας μας, μιλάνε για την αγάπη, το πάθος και τον έρωτα μέσα από ροκ ρυθμούς, μπαλάντες έως και latin ηχοχρώματα.

neolaia: Στον δίσκο σου συμμετέχει και η Ελισσάβετ Καρατζόλη, ερμηνεύοντας ένα σου τραγούδι. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Άνθια: Μια ακαλλιέργητη φωνή άσχετα με το αν έχει ωραία χροιά είναι δύσκολο να σταθεί στο χώρο. Είναι απαραίτητο να συντηρείται. Είναι ακριβώς το ίδιο όπως όταν γυμνάζεται κανείς έχοντας φτιάξει ένα τέλειο σώμα.
Δεν θα το έχει για πάντα αν σταματήσει να το συντηρεί. Η Ελισσάβετ Καρατζόλη ως γνωστή ερμηνεύτρια και δασκάλα φωνητικής, ύστερα από επτά χρόνια περίπου εντατικών μαθημάτων μαζί της, μου δίδαξε την εξαιρετική τεχνική της στο τραγούδι και μου έμαθε να έρχομαι σε επαφή με το συναίσθημα.
Ως δασκάλα μου λοιπόν όταν πρωτοάκουσε το συγκεκριμένο κομμάτι «στην άδεια σου ζωή» έτσι απλά με μια κιθάρα, της άρεσε ιδιαίτερα και με τίμησε ερμηνεύοντας το με την υπέροχη φωνή της στον δίσκο μου.
Για όσους δεν την γνωρίζουν οφείλω να πω ότι είναι ένας υπέροχος άνθρωπος εκτός των άλλων και έχει βοηθήσει αρκετούς καλλιτέχνες στο χώρο.

neolaia: Ποια τραγούδια του δίσκου σου ξεχωρίζεις και γιατί;

Άνθια: Ο δίσκος αποτελείται από δώδεκα τραγούδια από τα οποία εγώ προσωπικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο και ας μην είμαι σε όλα η μοναδική δημιουργός. Αυτό δεν έχει καμία σημασία.
Τα αγαπώ όλα το ίδιο και τα θεωρώ πνευματικά μου παιδιά.

neolaia: Ποια είναι η γνώμη σου για το σημερινό ελληνικό ροκ και τη σύγχρονη ελληνική ροκ σκηνή.

Άνθια: Το μόνο που έχω να πω είναι ότι το ελληνικό ροκ ήταν, είναι και θα είναι εδώ για πάντα αλλά δυστυχώς ποτέ δεν είχε την προβολή που του αρμόζει.

neolaia: Τα επόμενα σχέδια σου ποια είναι;

Άνθια: Αυτό τον καιρό συζητώ για live εμφανίσεις, συναυλίες και κάποιες συνεργασίες στο μέλλον.
Δεν είναι τυχαίο πάντως πως όταν είσαι ανοιχτός και καλοπροαίρετος, όταν σκέφτεσαι θετικά, όταν πραγματικά αγαπάς αυτό που κάνεις, όταν θες να υπηρετήσεις το τραγούδι και να προσφέρεις στην μουσική (ας λένε ότι ο χώρος αυτός είναι άχαρος και σκληρός), τότε σίγουρα θα βρεθείς μπροστά σε ευχάριστες εκπλήξεις. Εγώ συνεχίζω να κάνω αυτό που έκανα πάντα… συνεχίζω και γράφω τα νέα μου τραγούδια….

neolaia: Πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει το νέο σου cd; Από που μπορεί να το αγοράσει;

Το cd βρίσκεται προς το παρόν στις νέες κυκλοφορίες των Media Markt. Επίσης όσοι θέλουν μπορούν να το παραγγείλουν από την ίδια την εταιρεία wavemusic.gr ή από τα Saturn ανά την Ελλάδα καθώς και σε άλλα μουσικά καταστήματα και πολυκαταστήματα.

neolaia: Πώς μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σου; Υπάρχει κάποιο site όπου μπορεί να ακούσει και κάποιο δείγμα της δουλειάς σου;

Άνθια: Ναι, βέβαια. Για την ώρα υπάρχει η σελίδα www.jumpingfish.gr/anthia όπου έχω ανεβάσει ορισμένα από τα τραγούδια του δίσκου και στο facebook στην ομάδα Anthia/fanpage (και παιδιά ….κάντε like…ε;))))

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Marketing

Μερική Απασχόληση

14-05-2024

Αθήνα

560

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά
26 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
18:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;