Γκολ χωρίς σύνορα!

 

Αφιερωμένη στην ελληνική ομάδα αστέγων είναι η επόμενη εκπομπή της σειράς «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα», που θα προβληθεί αυτή την Τετάρτη από τη ΝΕΤ ((13 Ιουλίου 2011, 23:00).

Κάμερα της εκπομπής ακολούθησε την αποστολή της ελληνικής ομάδας αστέγων που ταξίδεψε στο Ρίο ντε Τζανέιρο τον Σεπτέμβριο του 2010, για να συμμετάσχει στο 8ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, και παρακολούθησε την προσπάθεια των παικτών της ελληνικής ομάδας να φορτώσουν με γκολ τα δίχτυα του κοινωνικού αποκλεισμού, κερδίζοντας, στην πραγματικότητα, όχι κάποιους ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά την ίδια τους τη ζωή.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων του Ρίο συμμετείχαν 56 χώρες, και πάνω από 500 αθλητές. Από τη «γηπεδούχο» Βραζιλία της φαβέλας ως τις απομονωμένες επαρχίες της Καμπότζης και από την Ιαπωνία ως την Ελβετία, εκατοντάδες άνθρωποι χόρεψαν σε ρυθμούς ποδοσφαιρικούς, ενώνοντας τις φωνές και τις ψυχές τους κάτω από το κεντρικό σύνθημα της ποδοσφαιρικής μα πρωτίστως κοινωνικής αυτής διοργάνωσης: «Γκολ στη Φτώχεια» (“Kick Off Poverty”).

Η κάμερα του «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» ήταν εκεί σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, κατέγραψε τους ποδοσφαιρικούς αγώνες των ελλήνων παικτών και μίλησε μαζί τους όχι μόνο για τα τερτίπια της μπάλας, αλλά και για την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο.

Αυτή την εποχή, η ελληνική ομάδα προετοιμάζεται ενόψει της επόμενης ποδοσφαιρικής της εξόρμησης: Το 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα (21-28 Αυγούστου) στο Παρίσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του φετινού Μουντιάλ των Αστέγων είναι ο γνωστός γάλλος προπονητής Αρσέν Βενγκέρ, ενώ ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί έχει εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή του στο «ποδοσφαιρικό αυτό κίνημα», όπως έχει χαρακτηριστεί από τον ιδρυτή του, σκοτσέζο διευθυντή της εφημερίδας του δρόμου «Big Issue of Scotland» Μελ Γιανγκ.

Η επιλογή της αποστολής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή διοργάνωση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του μήνα. Πρόκειται για μια διαδικασία εξαιρετικά δύσκολη, καθώς φέτος η συμμετοχή στις προπονήσεις είναι υψηλότερη από κάθε άλλη χρονιά.

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων είναι μια πρωτοβουλία της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια», που στόχο έχει την υποστήριξη του αγώνα που δίνουν συνάνθρωποί μας να ενταχθούν ή να επανενταχθούν σε μια ζωή φυσιολογική.
Ο Δήμος Αθηναίων και το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των φίλων και υποστηρικτών της καμπάνιας «Γκολ στην Φτώχεια» και, βεβαίως, της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων. Κύριος υποστηρικτής της προσπάθειας είναι –για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά- το Hellenic Postbank-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενισχύοντας με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στη φτώχεια και σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.
Στην πρώτη γραμμή των υποστηρικτών της καμπάνιας βρίσκονται επίσης ο ΟΤΕ, η PROTASIS, η Interamerican και η Target-Sport.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια», όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά αθλητικών, πολιτιστικών και άλλων δράσεων, με στόχο της ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και, εν τέλει, την κινητοποίηση όλων μας ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
4'
62 - 48
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;