Απόψεις | Special Olympics | Οι αυθεντικοί Αθλητές...

 

Ξεκίνησαν από το Σάββατο οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics, που φέτος πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και ένιωσα την ανάγκη να γράψω δυο γραμμές, για αυτούς τους ξεχωριστούς Αθλητές. Και είναι ξεχωριστοί γιατί σε μία εποχή, που ο αθλητισμός είναι συνδεδεμένος με την νοθεία, την ντόπα, τα προκλητικά χρηματικά ποσά,  την ματαιοδοξία και το άκρατο ναρκισσισμό των αθλητών,  αυτοί ξεχωρίζουν.

Γιατί; Γιατί η βασική αξία του αθλητισμού, αντιπροσωπεύεται μοναδικά, στα πρόσωπα των συμμετεχόντων. Ποια είναι αυτή; Η εσωτερική και εξωτερική Aνδρεία:

“Η Ανδρεία λοιπόν, είναι εκείνη η Αρετή με την οποία εξοπλίζονταν (σ.σ. στην Αρχαία Ελλάδα) ο κάθε αθλητής κατάλληλα, ώστε από την μια (την εσωτερική), να δείξει πρώτα απ’ όλα ένα θάρρος ειλικρίνειας με τον εαυτό του για ν’ αναγνωρίσει, και κατόπιν αγωνιζόμενος, ν’ αντιμετωπίσει με σθένος τις φοβίες του, τις α-σθένειες και τα πάθη της δικής του προσωπικότητας και τέλος να κυριεύσει τον μεγαλύτερο εσωτερικό του αντίπαλο, τον δικό του Εγωισμό. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του κάθε αγωνιστή-ανθρώπου. Αυτός που νικά τους άλλους είναι δυνατός. Όποιος όμως νικά τον εαυτό του, είναι αληθινά πανίσχυρος.

Από την άλλη, διαθέτουν την εξωτερική-κοινωνική Ανδρεία. Διαθέτουν εκείνη την Αρετή, που εξοπλίζει το άτομο με θάρρος, για να έχει μία ενεργητική και θετική στάση, να μη φοβάται την προσπάθεια, ώστε να καταφέρει να “τα βγάλει πέρα” στη ζωή. Να μην δειλιάζει στις δυσκολίες, αλλά απεναντίας να τρέφεται και να μεγαλώνει απ’ αυτές. Αυτοί οι άνθρωποι, είναι που στέφονταν με “κότινο” (βραβείο συμμετοχής), όντας νικητές στον Αγώνα αλλά και στην ίδια τη Ζωή.”

Και αυτά τα παιδιά, στα μάτια μου, φαίνονται πανίσχυρα και (χωρίς κλισέ) νικητές στην ίδια τη Ζωή.

Αξίζει από τον καθένα μας, να δώσουμε το παρόν, σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή της ζωής. Τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011!

YΓ1: Συγχαρητήρια στους Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, Κωνσταντίνο Τζουμέρκα,  Παναγιώτη Χαρατσάρη, Κωνσταντίνο Ζώγο και Σπυρίδωνα Πιλιτσόπουλο για τα μετάλλια που κατέκτησαν σήμερα!

ΥΓ2: Οι παράγραφοι εντός εισαγωγικών, είναι μικρά αποσπάσματα από το περιοδικό Νέα Ακρόπολη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
7'
72 - 75
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;