Έρευνα | Δίνεις Πανελλαδικές; Πιες αλκοόλ, κάνει καλό!

Μόλις χώρισες και θέλεις να βγεις έξω για να «πιεις και να ξεχάσεις»; Γύρισες σπίτι ξημερώματα με κραγιόν στο λαιμό και η πρωινή δικαιολογία σου ήταν «ήπια πολύ, δεν θυμάμαι τι έκανα»; Επιστημονική μελέτη καταρρίπτει τους μύθους που προαναφέρθηκαν, αφού το αλκοόλ και συγκεκριμένα η κατάσταση μέθης, ενισχύει ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου που κάνουν πιο δεκτικό το υποσυνείδητο και διευκολύνουν τη διαδικασία διαμόρφωσης της μνήμης.

Αναλυτικότερα, στη μελέτη που διενεργήθηκε από το Waggoner Center for Alcohol and Addiction Research και δημοσιεύθηκε στο «The Journal of Neuroscience» αναφέρεται ότι «η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε αιθανόλη ενισχύει τη συνοπτική πλαστικότητα στη βασική περιοχή του εγκεφάλου». Επιπλέον, «όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν αλκοόλ ή ακόμα και ναρκωτικά, το υποσυνείδητο δεν ασχολείται μόνο με την ίδια την κατανάλωση, αλλά μας κάνει και πιο δεκτικούς στη διαμόρφωση μνήμης και συνηθειών», συμπληρώνουν οι ειδικοί.

«Όταν μιλάμε για τη μάθηση και τη μνήμη, μιλάμε για συνειδητή μνήμη. Το αλκοόλ μειώνει την ικανότητά μας να συνδέουμε τις πληροφορίες, όπως ένα όνομα συναδέλφου ή τον ορισμό μιας λέξης, αλλά υποσυνείδητα θυμάται πάρα πολλά και μας μαθαίνει», δήλωσε ο νευροβιολόγος Hitoshi Morikawa σε συνέντευξή του στη Science Daily.

Αν, λοιπόν, βρίσκεστε στο ρυθμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σας προτείνω να τρέξετε στο κοντινότερο περίπτερο, να γεμίσετε το ψυγείο σας με μπύρες και να λύσετε θέματα προσομοίωσης για όποιο μάθημα σας φαίνεται δύσκολο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;