Microsoft | Καινοτομία στην Εκπαίδευση: Ο Ρόλος των Νέων Τεχνολογιών | Η δεύτερη βράβευση

Η δεύτερη βράβευση της εκδήλωσης “Καινοτομία στην Εκπαίδευση: Ο Ρόλος των Νέων Τεχνολογιών” αναφερόταν στο project Κατασκευή Εκπαιδευτικού Δορυφόρου Τύπου CanSat. Ο εκπαιδευτικός που βραβεύτηκε είναι ο Γιώργος Κοντέλλης και το σχολείο που συμμετέχει στο project είναι το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης.

Ότι και να πούμε για αυτό το project είναι λίγο. Μπράβο και στον καθηγητή, αλλά και στους μαθητές που δούλεψαν πάνω σε αυτό. Όλοι οι προηγούμενοι συγκρότησαν την ομάδα Icaromenippus και κατάφεραν και έφτιαξαν έναν εκπαιδευτικό μίνι δορυφόρο, ο οποίος περιείχε τα βασικά υποσυστήματα ενός πραγματικού, είχε διαστάσεις αναψυκτικού και ζύγιζε 350 γραμμάρια.

Το εντυπωσιακό με την όλη υπόθεση είναι πως τα παιδιά εμπνεύστηκαν την ιδέα από μία 5μερη εκδρομή σε ένα διαστημικό σταθμό στο εξωτερικό για ένα διαστημικό πρόγραμμα και ύστερα κατάφεραν και την υλοποίησαν. Ο δορυφόρος εκτοξεύτηκε με τη βοήθεια ενός πυραύλου στα 1000 μέτρα και ύστερα έγινε μία μικρή αναμενόμενη έκρηξη και έπεσε ο  δορυφόρος με τη βοήθεια ενός αλεξιπτώτου, αφού πρώτα είχε συλλέξει στοιχεία στοιχεία που ήθελαν οι μαθητές από την ατμόσφαιρα εκεί ψηλά.

Ένας από τους στόχους του πειράματος αυτού, ήταν να συλλεχθεί ο αέρας και να μετρήσουν οι μαθητές το ποσοστό ραδιενέργειας που περιέχει, ύστερα και από τα όσα συμβαίνουν στην Ιαπωνία μετά το σεισμό.

Εντυπωσιακό, ε; 😉

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;