Θεατρική Παράσταση | Μαιρη-Μαιρη

Η αισθηματική κομεντί της Τζιν Κερ ανέβηκε ξανά στο θεατρικό σανίδι της Ελλάδας ύστερα από σχεδόν πενήντα χρόνια. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στις 28 Οκτωβρίου κ την επίσημή της στις 16 Νοεμβρίου στο θέατρο Πόρτα, στους Αμπελόκηπους.

Σε μετάφραση κ σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη κ παραγωγή Γιώργου κ Νινέττας Λεμπέση, τους χαρακτήρες του έργου ενσαρκώνει μια ομάδα νεαρών ηθοποιών πρωταγωνιστών που γνωρίσαμε μέσα από το γυαλί της μικρής οθόνης τα τελευταία χρόνια, καθώς πρωταγωνιστούν στις δύο πετυχημένες σειρές του μεγάλου καναλιού «Τα Μυστικά της Εδέμ» και «Η Ζωή της Άλλης».

Λίγα λόγια για το έργο μας, πρωτοπαίχτηκε στο Μπρόντγουαιη στη Νέα Υόρκη το 1961 όπου και παρέμεινε για περίπου τέσσερα χρόνια κάνοντας 1.572 παραστάσεις’ με πρωταγωνιστές τον Μπέρυ Νέλσον κ την Μπάρμπαρα Μπέλ Γκέντες η οποία κέρδισε και μία υποψηφιότητα για τα βραβεία Τόνυ. Βέβαια, η θεατρική παράσταση δοκιμάστηκε και στη μεγάλη οθόνη όταν το 1963 σκηνοθετήθηκε από τον Μέρβιν ΛεΡόυ με πρωταγωνίστρια την Ντέμπυ Ρέϊνολτνς. Στο Παρίσι παίχτηκε το 1964 με την Μαρία Μπόμαν και τον Ροζέ Πιέρ στους ρόλους του Μπομπ κ της Μαίρης ενώ στη χώρα μας ανέβηκε την ίδια χρονιά στο θέατρο Χατζηχρήστου με την Τζένη Καρέζη να υποδύεται την Μαιρη.

Φέτος η σκηνή του θεάτρου Πόρτα φιλοξενεί ξανά το έργο αυτό με τους ηθοποιούς Αντιγόνη Δρακουλάκη στο ρόλο της Μαίρης, τον Παναγιώτη Πετράκη ως Μπόμπ, την Ευγενία Παναγοπούλου ως Τίφαννυ, τον Μάνο Παπαγιάννη στο ρόλο του Ντέρκ κ τον Ισίδωρο Σταμούλη να υποδύεται τον Οσκαρ. Η υπόθεση έχει να κάνει με το ζευγάρι Μαίρη – Μπόμπ, οι οποίοι βρίσκονται σε διάσταση κ έχουν βάλει μπρος το διαζύγιό τους, αλλά όπως τονίζει κ ο Ισίδωρος Σταμούλης με μια πολύ εύστοχη κ επίκαιρη, όσο ποτέ, παρατήρηση, προς το τέλος της παράστασης «τα οικονομικά προβλήματα φέρνουν κοντά τους αν8ρώπους», έτσι ο Μπόμπ Τέυλορ ο οποίος έχει ορισμένα άλυτα οικονομικά ζητήματα φωνάζει τον λογιστή του Όσκαρ να τον βοηθήσει. Εκείνος λαμβάνει την πρωτοβουλία να φωνάξει κ την Μαίρη για να βοηθήσει την κατάσταση κ έτσι αρχίζουν διάφορες κωμικοτραγικές σκηνές στις οποίες εμπλέκεται κ η μέλλουσα

κα.Τέυλορ, Τίφαννυ, και ένας εν δυνάμει μνηστήρας της Μαίρης, Ντέρκ.

Μία ιστορία χωρισμένων συζύγων που γίνεται αφορμή για ειρωνικές παρωδίες γύρω από τον γάμο, τον έρωτα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τα διαζύγια κ τα αμέτρητα προβλήματα που η συμβίωση δημιουργεί στους ανθρώπους. Έτσι, λοιπόν δίνεται στο κοινό η ευκαιρία μέσα από τις καταστάσεις αυτές να αναγνωρίσει και δικές του, ενδεχομένως, παρόμοιες «περιπέτειες». Μια παράσταση που εξασφαλίζει σε όσους την παρακολουθούν ένα δροσερό δίωρο ξέσκασμα, ένα παραθυράκι απόδρασης από τις σκοτούρες κ τους προβληματισμούς της καθημερινότητας κ παρέχει ένα 100% διασκεδαστικό, με πολύ έξυπνο διάλογο, λεπτές αποχρώσεις χιούμορ κ με χαριτωμένες ατάκες, έργο σε όλους τους θεατές.

Εάν δεν είχατε την ευκαιρία να πάτε να το παρακολουθήσετε προτείνω να σπεύσετε καθώς οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή των Βαϊων, 17 Απριλίου. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να μην διασκεδάσετε γελωντας όταν θα ακούσετε τον Ντέρκ να μιλάει συνέχεια για τον Νικόλα Παπακιάν, τον δάσκαλο του στη δραματική σχολή κ όταν εμφανίζεται κάνοντας beaute, την Μαίρη να δηλώνει πως είναι αλλεργική στην ασπιρίνη κ πως όταν έχει πονοκέφαλο δεν ξέρει τι να κάνει!, τον Μπόμπ να εξομολογείται στον Όσκαρ πως ενώ στην αρχή ερωτεύτηκε την Μαίρη γιατί ήταν ευθύς και ειλικρινείς κ έλεγε πάντα αυτό που πίστευε, στο τέλος ήταν ακριβώς αυτός ένας από τους λόγους που την χώρισε, τον Όσκαρ να δηλώνει πως αν ξανά ακούσει για ροζ αυτιά κ γλώσσα θα φύγει από το σπίτι κ πως ο λόγος που δεν έχει πάρει ακόμα διαζύγιο είναι γιατί η γυναίκα του δεν φοράει πυτζάμες κ τέλος φυσικά να απολαύσετε κ να καταγράψετε την Τίφαννυ να σας δίνει μία καταπληκτική συνταγή χυμού που χαρίζει υγεία κ ευεξία κ αναζωογονεί σώμα και πνεύμα. Α! Και μην ξεχάσετε να προσέξετε καλά τι λέει ο μπαμπάς της!!

Να είστε σίγουροι πως θα το διασκεδάσετε όσο πότε και θα θελήσετε να ξανά πάτε! Άλλωστε δεν θα είστε και οι μόνοι που θα παρακολουθήσουν την παράσταση και δεύτερη φορά καθώς πολύς κόσμος την βλέπει κ την ξανά βλέπει. ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

· Διεύθυνση:

Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι

Τηλ. Επικοινωνίας: 210-7711333

· Ημέρες κ Ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη: 19:00

Πέμπτη: 20:00 (Λαϊκη)

Παρασκευή: 21:15

Σάββατο: 18:15 & 21:15

Κυριακή: 19:00

· Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: Κανονικό 23euro

Φοιτητικό 17euro

Λαϊκη 20euro

· Το ταμείο είναι ανοιχτό από τις 10:00 μέχρι τη 13:00 κ το απόγευμα από τις 17:00 μέχρι τις 20:30 ενώ τηλεφωνικές κρατήσεις δε γίνονται. Μονάχα μέσω πιστωτικής κάρτας.

Συντάκτρια | Λιζέτα Παπουτσή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;