12ο Συνέδριο Info-ComWorld | Αλήθειες που πονάνε!

Ο παλμός της αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών, η οποία επιχειρεί να βρει διεξόδους από την κρίση και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, «ακούστηκε» και φέτος στο 12ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-ComWorld.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σπύρος Βούγιας, διαπίστωσε ότι έχει παρατηρηθεί μια καθυστέρηση στην πορεία υλοποίησης του έργου των οπτικών ινών την οποία απέδωσε στη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του, προκειμένου να καταστεί ελκυστικό για τους επενδυτές.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ κ. Λεωνίδας Κανέλλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχει αποστείλει 7 επιστολές στον ΟΤΕ για ενημέρωση γύρω από τα σχέδια ανάπτυξης δικτύου VDSL, χωρίς ωστόσο να λάβει καμία ενημέρωση.

Ο ισχυρός άνδρας της Deutsche Telekom, κ. Guido Kerkhoff, υπογράμμισε την αναγκαιότητα η χώρα να προχωρήσει σε δίκτυα νέας γενιάς, σημειώνοντας ότι η ΠΓΔΜ διαθέτει αναλογικά περισσότερες ίνες που φτάνουν σε κτίρια, σε σχέση με την Ελλάδα!

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος κινητής τηλεφωνίας στη Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΚΤ κ. Γιώργος Στεφανόπουλος. Συγκεκριμένα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του κλάδου και μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ρυθμιστικό περιβάλλον, η δυσλειτουργική δημόσια διοίκηση και το φορολογικό καθεστώς έχουν οδηγήσει στη μείωση του επενδυτικού πλάνου των εταιρειών κατά 60%, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση 14.000 θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη τριετία.

(δελτίο τύπου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;