Στις 30 Ιουνίου το κόμμα της Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς

Στις 30 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί η ίδρυση του νέου κόμματος της Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς, σύμφωνα με δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη στο ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε υπαρκτό το ζήτημα διαφορών με τη σύγχρονη Αριστερά, κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ για ανέξοδο αριστερισμό, ενώ τόνισε πως «είναι αρνητικό ένα αριστερό κόμμα να δημιουργεί στεγανά του κυβερνητικού κόμματος».

Όσον αφορά το μνημόνιο επισήμανε οτι είναι αποτέλεσμα κακών χειρισμών της κυβέρνησης και σύνθεση Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Θα επεδίωκα, είπε, «να μην καθυστερήσω 7 μήνες να κυβερνήσω, να διαπραγματευτώ όσο καλύτερα γινόταν τους όρους του δανείου και να διαχειριστώ δίκαια τα βάρη» .

Σε ανακοίνωσή της, η τάση της «Αριστερής Αναγέννησης», η οποία αποχώρησε από τον Συνασπισμό μετά το 5ο συνέδριο, δηλώνει ότι στηρίζει την προσπάθεια της «Δημοκρατικής Ανανεωτικής Αριστεράς» να εκφραστεί ως ανεξάρτητη αριστερή πολιτική δύναμη.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «θα εργαστούμε όλοι μαζί για μια ανθρώπινη και ανθρωποκεντρική κοινωνική αριστερά, μακριά από σκοτεινούς κομματικούς μηχανισμούς και αντιδημοκρατικά στεγανά, απομεινάρια ενός εφιαλτικού και οριστικά ξεπερασμένου παρελθόντος».

Τη δήλωση υπογράφουν οι Μίλτος Ανδρικόπουλος, Δημήτρης Παπαδάκης, Νίκη Νικόλα, Γιάννης Τσουνίδης, Χρήστος Κουτσονικολής, Ε. Κατσογιάννου, Κυριακή Μαύρη, Νίκος Γεωργόπουλος, Δ. Παπαδάκης, Θανάσης Αθανασούλας.

Καθοριστική συμμετοχή στις διεργασίες για τη δημιουργία του νέου φορέα έχουν οι τέσσερις βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός και Θανάσης Λεβέντης, οι οποίοι έχουν αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο και συνομιλούν καθημερινώς με εκατοντάδες στελέχη της Αριστεράς προκειμένου να οικοδομηθεί το πρώτο κομμάτι του πολιτικού φορέα. Οι Θόδωρος Μαργαρίτης, Μιχάλης Σαμπατακάκης, Σπύρος Λυκούδης και Στέφανος Μπαγιώργος μιλούν καθημερινά σε οργανωτικές συσκέψεις που γίνονται σε όλη τη χώρα, προκειμένου να συγκροτηθεί ο πρώτος πυρήνας του νέου κόμματος. Την όλη προσπάθεια συντονίζει ο Δημήτρης Χατζησωκράτης , ενώ το βάρος της επικοινωνίας και της ενημέρωσης μαζί με τον κ. Μαργαρίτη έχει αναλάβει ο πρώην διευθυντής της «Αυγής» Κώστας Κάρης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;