(Επιτέλους) Μείωση της ύλης

Τη μείωση της διδακτέας ύλης από την Πέμπτη τάξη του Δημοτικού έως την Α’ τάξη του Λυκείου ανακοίνωσε στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου σήμερα η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Όπως δήλωσε η υπουργός “σε πολλές τάξεις επαναλαμβάνεται η ύλη των μαθημάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση στο μυαλό του μαθητή. Αποφασίσαμε να μειώσουμε την ύλη και να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο ελληνικό σχολείο“.

Η μείωση της ύλης αναμένεται να ισχύσει άμεσα, δηλαδή από τη νέα σχολική χρονιά 2010 – 2011, στα μαθήματα των Μαθηματικών, της Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Γεωγραφίας, Πληροφορικής και Τεχνολογίας, ενώ αλλαγές αναμένονται και στον τρόπο λειτουργίας των 80 ολοήμερων σχολείων.

Τα υποχρεωτικά μαθήματα θα γίνονται μέχρι τις δύο το μεσημέρι. Από εκεί και πέρα, θα πάψει να λειτουργεί το σχολείο μόνο ως χώρος φύλαξης των παιδιών, αλλά θα αποκτήσει σύντομα και εκπαιδευτικό ρόλο“.

Έτσι την επόμενη σχολική χρονιά δεν θα διδαχθούν στις σχολικές τάξεις κομμάτια της ύλης που αλληλοκαλύπτονται μεταξύ διαφορετικών μαθημάτων, αλλά και εκείνα που είναι δυσνόητα και δημιουργούν προβλήματα στους μαθητές.

Για την περικοπή της ύλης, τις αλλαγές στην εκπαίδευση και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στα θέματα διάδοσης της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώσει.

Να σημειωθεί ότι στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε το προεδρικό διάταγμα για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας 36/2005, με την οποία αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ιδιωτικών κολεγίων που λειτουργούν στη χώρα μας και αποτελούν παραρτήματα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Πηγή: news247.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Λυκόβρυση

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;