Έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, μετά τη σύλληψη μελών για οπλοκατοχή

Από nmpardakis 22 Φεβρουαρίου 2010

Έρευνα παρουσία εισαγγελέα πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, στα γραφεία της οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ύστερα από σύλληψη δυο μελών της το βράδυ του Σαββάτου με την κατηγορία της οπλοκατοχής. Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία, ο ένας εκ των συλληφθέντων είχε θέσει υποψηφιότητα ως βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές, στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, ενώ το όνομά του εμπλέκεται με τον κόσμο της «νύχτας».

Το βράδυ του Σαββάτου, κι ενώ στο κέντρο της Αθήνας αντιρατσιστικές οργανώσεις πραγματοποιούσαν εκδηλώσεις, περιπολικό της Αστυνομίας εντόπισε ύποπτες κινήσεις ενός τζιπ με δυο επιβαίνοντες στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Οι επιβαίνοντες στο όχημα, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του περιπολικού σταμάτησαν έξω από καφετέρια και ο συνοδηγός του οχήματος μπήκε στο κατάστημα.

Από την έρευνα των αστυνομικών στην τουαλέτα της καφετέριας εντοπίστηκε ένα όπλο 9mm «Ζάσταβα», με γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το οποίο ο συνοδηγός του τζιπ είχε κρύψει στον κάδο απορριμμάτων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πιστόλι του το είχε δώσει ο οδηγός του οχήματος. Οι άντρες της Αστυνομίας ερεύνησαν στη συνέχεια το όχημα των υπόπτων όπου και εντόπισαν έντυπο προπαγανδιστικό υλικό της οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Το πρωί της Κυριακής, παρουσία εισαγγελέα, διεξάχθηκε έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, επί της οδού Σωκράτους 48 στην Αθήνα, καθώς και στις οικίες των δύο συλληφθέντων, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο. Το όπλο βρίσκεται στα χέρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια έκνομη ενέργεια. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών όπου τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που πραγματοποιείται έρευνα στα γραφεία της ακροδεξιάς οργάνωσης. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το όνομα του υποψήφιου βουλευτή είχε εμπλακεί στην απόπειρα δολοφονίας δύο ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων στη Λ. Συγγρού. Συγκεκριμένα, το μέλος και υποψήφιος για την Χρυσή Αυγή, είχε δώσει όπλο σε άλλο άτομο, ο οποίος αντί 30.000 ευρώ θα σκότωνε τους δυο ιδιοκτήτες για λογαριασμό του δολοφονημένου Μπάμπη Λαζαρίδη.

Πηγή από το συνεργαζόμενο TV Χωρίς Σύνορα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ