Νέα υπόθεση «ζαρντινιέρας»;

Από nmpardakis 7 Σεπτεμβρίου 2009

omada-delta

Video Εδώ

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ένα tweet μιλούσε για φωνές και φασαρίες στην οδό Τζαβέλλα και Μπενάκη στα Εξάρχεια. Λίγες μέρες μετά διαβάζουμε στο PrezaTV πως ο 27χρονος αυτή τη στιγμή έχει μώλωπες και κακώσεις σε όλο σχεδόν του το σώμα.

Όπως είπε στην Ελευθεροτυπία, αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα, τον συνέλαβαν και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Κάποιος τον έπιασε από τον λαιμό, τον σήκωσε στον αέρα και τον πέταξε στο έδαφος ενώ άλλοι τον χτυπούσαν με κλοτσιές στο στήθος και τα πλευρά.

Μόλις εκτονώθηκαν, τον έδεσαν σ’ένα δένδρο και μαζί με άλλους 4 συλληφθέντες, τους οδήγησαν με βαν στη ΓΑΔΑ. Εκεί, όταν διαπίστωσαν τη σοβαρότητα του τραυματισμού του, τον μετέφεραν στον Ευαγγελισμό. Ο νεαρός νοσηλεύται στη θωρακοχειρουργική μονάδα του Ευαγγελισμού, αφού του τοποθετήθηκε σωληνάκι για την παροχέτευση των υγρών από τη πληγή που προκάλεσε στον πνεύμονά του, το σπασμένο πλευρό!!

Οπως υποστηρίζει ο συνήγορός του, Κ. Παπαδάκης, ο 27χρονος δεν είχε καμία σχέση με τα επεισόδια μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων που εκτυλίχθηκαν εκείνο το βράδυ στα Εξάρχεια, γύρω από τα παλαιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ομως σε βάρος του, (όπως και των υπολοίπων 4 συγκατηρουγορουμένων του), ασκήθηκαν εξοντωτικές κακουργηματικές διώξεις για κατοχή εκρηκτικών, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και αντίσταση κατά της αρχής, αν και, όπως λένε όλοι, δεν έπεσαν στα επεισόδια αυτά βόμβες μολότοφ!

Ο Παυλόπουλος μαζί με τον Μαρκογιαννάκη πρέπει για ακόμα μία φορά να μας εξηγήσουν για το πως μπορεί να έγινε ΠΑΛΙ κάτι τέτοιο. Η Αστυνομία υποχρεούται να δίνει εξηγήσεις για κάθε περιστατικό κρατούμενου, που φεύγει από τα χέρια της χτυπημένος.

Κάτι μου λέει (και από προσωπική εμπειρία) πως ειδικά με την ομάδα – παπάκι – Δέλτα δεν θα τα πάμε καθόλου καλά στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ