Τενερίφη | H ηφαιστειακή ομορφιά

tenerife

Η γνωριμία με το βόρειο τμήμα της Τενερίφης αποδεικνύει πως η ναυαρχίδα των Καναρίων Νήσων έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα από αχανή resorts και κιτς εξωτισμό! Διαβάστε παρακάτω το κείμενο του travelstyle.gr που μας περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τη μαγική Τενερίφη.

Στα ανοικτά των βορειοδυτικών ακτών της Αφρικής υπάρχει ένα σημείο στο χάρτη που μοιάζει με μικρογραφία μιας ολόκληρης ηπείρου. Ένα μέρος με «αιώνια άνοιξη» και θερμοκρασία σταθερή όλο το χρόνο. Η Τενερίφη δεν είναι απλώς το μεγαλύτερο μέλος των ισπανικής κτήσης Καναρίων Νήσων, είναι και το πιο όμορφο. Μόνο εδώ η παραδεισένια βλάστηση συνδυάζεται τόσο αριστοτεχνικά με παλιές ατμοσφαιρικές πόλεις, κτίσματα αποικιακού στυλ, χρώματα και αρώματα από τη βόρεια Αφρική. Συγχρόνως όμως πρόκειται και για το πιο τουριστικό νησί, με πολύβουα θέρετρα, «πακεταρισμένο» εξωτισμό και τεχνητές πλαζ. Η αλήθεια είναι ότι η Τενερίφη δύσκολα μπορεί να αποτινάξει από πάνω της τη φήμη που τη θέλει εδώ και δεκαετίες αγαπημένο προορισμό Βορειοευρωπαίων, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τα παραθαλάσσια χωριά της για ηλιόλουστα low budget breaks. Ωστόσο, η πλειονότητά τους επιλέγει το νότο (Los Cristianos, Playa de las Americas) με τις δημοφιλείς παραλίες και τον «ωκεανό» από ξενοδοχεία και μαγαζιά. Εντελώς διαφορετική εικόνα παρουσιάζει το βόρειο τμήμα της, όπου ζουν και οι περισσότεροι Tinerfeños (Τενερίφιοι). Εκεί, μολυβένιες ηφαιστιογενείς ακτές, θεαματικά πάρκα, γραφικές πόλεις-διαμάντια αστικής κομψότητας και μικρά boutique hotels συνεπαίρνουν όσους αναζητούν μια δόση αυθεντικότητας.

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ
Πάνω απ’ όλα όμως, η Τενερίφη είναι ένας τόπος αντιθέσεων, με εντυπωσιακή φυσική ποικιλομορφία. Ένα οδοιπορικό επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, με το σκηνικό από το νότο στο βορρά να αλλάζει άρδην. Τα ξερά και άγονα τοπία δίνουν τη θέση τους σε καταπράσινες εκτάσεις με φοίνικες και πεύκα. Στο επιβλητικό ηφαίστειο -και ψηλότερο βουνό της Ισπανίας- Teide, που ορθώνεται στο κέντρο του νησιού, οφείλονται τα δύο εκ διαμέτρου αντίθετα κλίματα.

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ
Το συναρπαστικότερο κομμάτι της Τενερίφης -θα συμφωνήσουν οι «πιστοί» της- το γνωρίζει κανείς με μια περιήγηση στις πόλεις του βορρά. Ξεκινώντας από τα δυτικά και πιο συγκεκριμένα από την επαρχία Guia de Isora, θα θαυμάσετε την πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Ένας επιπλέον λόγος για να βρεθείτε εκεί είναι σίγουρα το Abama. To πρόσφατο απόκτημα της Ritz Carlton είναι ένα αχανές συγκρότημα με βίλες που απέχει πολύ από την «παλιομοδίτικη» αισθητική των περισσότερων resorts και ξενοδοχείων της Τενερίφης. Έχοντάς το ως αφετηρία και με κατεύθυνση προς τα βορειοδυτικά, θα συναντήσετε πρώτα τα άκρως εντυπωσιακά, ύψους 600 μ., βράχια Los Gigantes, ένα σημείο που οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού θεωρούσαν το τέλος του κόσμου! Στη συνέχεια επισκεφθείτε την παραλιακή πόλη Garachico, διάσημη για τις ηφαιστειακές δεξαμενές που μοιάζουν με φυσικές πισίνες. Στο βορινό κομμάτι ξεχωρίζουν επίσης η γραφική και συνάμα μοντέρνα Puerto de la Cruz, η La Orotava, πόλη «ευγενών» με αριστοκρατικά σπίτια, αλλά κυρίως το πολιτιστικό κέντρο του νησιού, η La Laguna. Γνωστή για τις πανέμορφες επαύλεις της, με την πολύβουη πανεπιστημιούπολή της και νυχτερινή ζωή που αξίζει να γνωρίσετε. Η πρωτεύουσα Santa Cruz, 10 χλμ. μακριά, έχει να επιδείξει πιο κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα: σύγχρονα κτήρια (όπως το Μέγαρο Μουσικής, δημιούργημα του Καλατράβα) συνυπάρχουν με την αποικιακή αρχιτεκτονική και τις αγορές με τροπικά φρούτα. Η κοντινή Playa de la Teresitas, αν και τεχνητή (με κίτρινη άμμο από τη Σαχάρα και φοίνικες από την Κούβα), είναι ιδιαίτερα όμορφη.

OΡΟΣ TEIDE
Ακόμα κι αν επιλέξετε να κινηθείτε μόνο στα βόρεια, μην παραλείψετε, σε καμία περίπτωση να κινηθείτε προς το κέντρο του νησιού, για να δείτε το σημαντικότερο «μνημείο» της Τενερίφης, το όρος Teide. Γύρω του, το Εθνικό Πάρκο, ένα σεληνιακό σκηνικό, «προϊόν» λάβας, προκαλεί δέος με την απόκοσμη αύρα του. Σ’ αυτό το ολόγυμνο κομμάτι ηφαιστειακής γης με τα γλυπτόμορφα βράχια, τα καταπράσινα τοπία -αν και τόσο κοντά- αποτελούν μακρινή ανάμνηση, ενώ το μυαλό χάνεται στην απόλυτη σιωπή και την απεραντοσύνη. Αναμφισβήτητα, το τελειότερο δώρο που μπορεί να προσφέρει ο μαγευτικός αυτός τόπος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
BARC
5'
68 - 63
ΟΣΦΠ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;