Πρόστιμο 480.000 ευρώ σε φοιτητή!

Από nmpardakis 3 Αυγούστου 2009

Sharing Music

Ο Τζοέλ Τενενμπομ είναι φοιτητής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. Το δικαστήριο της πόλης τον καταδίκασε να πληρώσει 675.000 δολάρια (482.000 ευρώ) σε τέσσερις δισκογραφικές εταιρείες επειδή παραβίασε τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Ο ίδιος είχε παραδεχθεί την ενοχή του στην κατηγορία ότι κατέβασε στον υπολογιστή του και στη συνέχεια διένειμε στο Ίντερνετ 30 τραγούδια.

Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια υπόθεση που εκδικάζεται στις ΗΠΑ. Στην πρώτη, μια γυναίκα από τη Μινεάπολη είχε καταδικαστεί να πληρώσει 1,92 εκατ. δολάρια επειδή είχε κατεβάσει και μοιράσει στο Διαδίκτυο 24 τραγούδια. Το μέγιστο πρόστιμο που θα μπορούσε να επιβληθεί στον Τένενμπομ ήταν 4,5 εκατομμύρια δολάρια και μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο φοιτητής εξέφρασε τη χαρά του που δεν του επιβλήθηκε πρόστιμο εκατομμυρίων.

«Κατά τη γνώμη μου, αυτό στέλνει το μήνυμα ότι οι δικαστές είδαν στην πλευρά μου κάποια νομιμότητα», σχολίασε. Ο δικηγόρος του είπε πάντως ότι η ετυμηγορία δεν ήταν δίκαιη και θα ασκήσει έφεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ