150.000 ευρώ κόστισε στο Δήμο Λευκάδας η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη κ. Θεοφίλου

Από nmpardakis 22 Αυγούστου 2008

Σύμφωνα με άρθρο της τοπικής εβδομαδιαίας εφημερίδας της Λευκάδας “τα ΝΕΑ της Λευκάδας” 150.000 ευρώ, πλήρωσε ο Δήμος Λευκαδίων για το φαγοπότι, τις δεξιώσεις και τα έξοδα διανυκτέρευσης των δεκάδων ιερωμένων, επισήμων και των παρατρεχάμενών τους που κατέφθασαν στη Λευκάδα για να παρευρεθούν στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεοφίλου. Προσοχή. Όχι έξοδα εκκλησίας. Έξοδα από το ταμείο του Δήμου!

Aκολουθεί απόσπασμα από την εφημερίδα:

“Κατά την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Θεόφιλου δεκάδες ιερωμένοι, επίσημοι και παρά των επισήμων κατέφθασαν στη Λευκάδα μαζί με την Χάρη του Υψίστου. Όλοι αυτοί σύμφωνα με το πρωτόκολλο έφαγαν, ήπιαν, δεξιώθηκαν και κατακλίθηκαν με έξοδα που κάλυψε ο δήμος Λευκαδίων! Η απόφαση για την εκλογή μητροπολίτη είναι εκκλησιαστική υπόθεση, τα έξοδα της ενθρόνισης όμως είναι καθαρά δημοτική! Ίσως το πρωτόκολλο θέλησε να ικανοποιήσει και τον δήμο, μιας και… θεόπνευστα τον αγνόησε όταν εξ ονόματος χιλιάδων κατέθεσε την δική του πρόταση. Τα έξοδα δε, ανέρχονται στο ποσό των 150.000 ευρώ! Φτωχέ Ιησού, κοίτα με πόσες θωρακισμένες Mercedes μεταφέρονται ασφαλή πλέον από Ιούδες τα μηνύματά σου. Ξυπόλητε μαραγκέ από την Ναζαρέτ, κοίτα χρυσά άμφια, πολυτελή ξενοδοχεία και λουκούλλεια γεύματα που γίνονται προς δόξαν Σου! Πεινάλες Σχολικοί Φύλακες ζήτουλες της Βοήθειας στο Σπίτι, ανάπηροι που θέλετε στέγη, σχολεία που βρίσκεστε σε κοντέινερς (ο δήμος είναι σε μέγαρο), παιδικοί σταθμοί που σας έβαλαν λουκέτο, ΥΠΟΜΟΝΗ! “Έχει ο Θεός” και οι του Θεού, εμείς δεν έχουμε. Εμείς στο πυρ το εξώτερον, το ετοιμασμένο τω διαβόλω και τοις αγγέλοις αυτού!”

[Πηγή + photo: nikiana.wordpress.com]
[Πηγή: “τα ΝΕΑ της Λευκάδας”, Εβδομαδιαία ανεξάρτητη εφημερίδα του Νομού Λευκάδας, Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008, Αρ. Φύλλου 997 ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ