Νύχτα χωρίς Ατυχήματα-ΧΑΛΚΙΔΑ

Μετά από πρόσκληση της Τροχαίας Χαλκίδας προς το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Χαλκίδα η εκδήλωση «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», το βράδυ του Σαββάτου, 9 Αυγούστου 2008, ενημερώνοντας τους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί, έχοντας μεγάλη ανταπόκριση από τους θαμώνες των κέντρων που ήταν κυρίως νέα άτομα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε 3 μεγάλα νυχτερινά κέντρα της Χαλκίδας, στο GAZ, το MIST και το LOCA, σε συνεργασία του Ινστιτούτου με το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας και με υποστηρικτές την αντιπροσωπεία Mazda – Βάθης ΕΠΕ και την εταιρεία Οικοδομικές Επιχειρήσεις Β. Μάστορης.

Η κύρια αιτία για την ενέργεια αυτή είναι το ότι η χρήση του αλκοόλ και η υπερβολική ταχύτητα αποτελούν τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της νυχτερινής διασκέδασης του Σαββάτου παρατηρείται τριπλασιασμός του αριθμού των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

20 εθελοντές και στα 3 νυχτερινά κέντρα ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της βραδιάς για να παροτρύνουν τους νέους να μην καταναλώσουν αλκοόλ στην περίπτωση που αποτελούσαν τον «οδηγό της παρέας τους».
Ανάμεσα στους εθελοντές ήταν και ο ηθοποιός κος Πασχάλης Τσαρούχας, εθελοντής του Ινστιτούτου, που ήρθε με τη μοτοσυκλέτα του ειδικά για την εκδήλωση βοηθώντας στην ενημέρωση των νέων.
Παρευρέθησαν επίσης εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών και Διασωστών Χαλκίδας που επίσης υποστήριξε την εκδήλωση.
Πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Τμ. Τροχαίας Χαλκίδας που εκπαίδευσε τους επικεφαλής των ομάδων εθελοντών στη χρήση των αλκοολομέτρων τα οποία διέθεσε στο Ινστιτούτο, μετά από αίτημά του, για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Περισσότεροι από 500 νέοι που είχαν έρθει με το δικό τους μεταφορικό μέσο υποσχέθηκαν να μην καταναλώσουν αλκοόλ και φόρεσαν αναγνωριστικό βραχιολάκι στο χέρι τους κατά την είσοδό τους στο κέντρο, έτσι ώστε να μπορέσουν να «δεσμευτούν» και να κάνουν ένα φιλικό αλκοτέστ κατά την έξοδό τους.
Οι νέοι που δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους δεν κατάφεραν να πάρουν το αναμνηστικό δώρο που πρόσφερε το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» σε όσους «περνούσαν» με επιτυχία το αλκοτέστ αλλά μια κάρτα του ράδιο taxi Χαλκίδας EΥΡΙΠΟΣ και ενημερωτικό έντυπο του Ινστιτούτου.

Από τα αποτελέσματα της εκδήλωσης αυτής διαπιστώθηκε ότι παρά τη σύσταση των εθελοντών του Ινστιτούτου προς τους οδηγούς να μην πιούν καθόλου όσοι πρόκειται να οδηγήσουν, ο ένας στους 4 νέους δεν κράτησε την υπόσχεσή του και ήπιε περισσότερο από τα επιτρεπόμενα όρια.. Με την προτροπή όμως των εθελοντών του Ινστιτούτου δεν οδήγησε αλλά μετακινήθηκε με ταξί.
Το γεγονός όμως ότι παρότι δεν κράτησαν την υπόσχεσή τους αλλά με ενδιαφέρον και πνεύμα συμεργασίας ζητούσαν να ενημερωθούν από τους νεαρούς εθελοντές, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται να ενταθούν οι προσπάθειες ενημέρωσης από τους αρμόδιους φορείς πράγμα για το οποίο δεσμεύτηκε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) Πάνος Μυλωνάς σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας για την περιοχή.

Την εκδήλωση συντόνισαν η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας κα Βάσω Δανέλλη-Μυλωνά, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδος κος Μπάμπης Σφέτσας και υποστηρίχτηκε επίσης με την παρουσία του εκπροσώπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας κου Νίκου Αγγελή, ενώ ο πρόεδρος του Ράδιο TAXI Χαλκίδας κος Κακάλιας Νίκος ευρίσκετο σε ετοιμότητα για να υποστηρίξει την ασφαλή μεταφορά των οδηγών που ήπιαν πάνω από το επτρεπόμενο όριο. Δηλώσεις για την ενέργεια έκανε και ο αντιπρόσωπος της MAZDA στη Χαλκίδα κος Σάκης Βάθης, χορηγός της εκδήλωσης επισημαίνοντας την ανάγκη να έχουμε συνειδητοποιημένους οδηγούς και να προλαμβάνουμε τα ατυχήματα.

Η ενημερωτική καμπάνια της ενέργειας προβλήθηκε από τους χορηγούς επικοινωνίας, Space TV και Just Radio 93 FM, ενώ αφίσες αναρτήθηκαν σε κεντρικά σημεία της περιοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Ι.Ο.ΑΣ., 210 8620150, www.ioas.gr

Φωτογραφικό υλικό:

Α Μέρος:
Συνάντηση στο ξενοδοχείο Παλίρροια – προετοιμασία & ενημέρωση των εθελοντών πριν την εξόρμηση στα clubs

Β Μέρος:
Προσέλευση στο κέντρο, επιλογή του «οδηγού της παρέας» και το αναγνωριστικό βραχιολάκι

Γ Μέρος:
Αλκοτέστ κατά την έξοδο – αποτελέσματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;