Οδηγίες για Ναύπακτο

Κλίμα

Καλύτερη εποχή να την επισκεφτείτε είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι. Το χειμώνα δεν θα βρείτε πολλά πράγματα, εκτός και αν πρόκειται για κάποιο ιδιαίτερο σαββατοκύριακο. Το καλοκαίρι προετοιμαστείτε για ζέστη, αλλά η θάλασσα είναι κοντά!!

Μετακινήσεις

Το οδικό δίκτυο από και προς την πόλη είναι παλιό με πολλές επισκευές σε διάφορα σημεία του λόγω των πολλών φορτηγών που το χρησιμοποιούν. Μοναδικό καινούριο κομμάτι είναι η περιμετρική οδός που παρακάμπτει (μέχρι σήμερα το 2007) ένα μόνο μέρος της πόλης (ευτυχώς και το λιμανάκι). Ωστόσο δεν διαθέτει διαχωριστικό διάζωμα και έχει πολλές απότομες στροφές.

Φαγητό

Στο χώρο γύρω από το λιμάνι αλλά και στην παραλία στο Γρίμποβο θα βρείτε πολλά μέρη για φαγητό. Φυσικά τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί το χειμώνα τα περισσότερα είναι κλειστά. Στα πλακόστρωτα σοκάκια γύρω από το λιμάνι θα βρείτε ένα πολύ καλό μεζεδοπωλείο, τον «Πάπουλη». Εάν ο καιρός το επιτρέπει ζητήστε να καθίσετε στο μικρό μπαλκονάκι που διαθέτει έξω, στην κυριολεξία πάνω από τη θάλασσα. Πολύ ωραίες επιλογές για φαγητό θα βρείτε και στο παραλιακό χωριό «Μοναστηράκι». Ακολουθήστε τον παραλιακό πεζόδρομο και μετά από μια μικρή ανηφορίτσα θα βρείτε ένα πολύ καλό μαγαζί για φαγητό (sorry, δεν θυμάμαι το όνομα).

Πολιτισμός

Η πόλη γιορτάζει του Αγίου Δημητρίου. Οργανώνεται μεγάλο και πολύ καλό παζάρι ενώ παντού στην πόλη θα δείτε να ψήνουν γουρουνοπούλα. Δοκιμάστε την! Είναι πεντανόμιστη. Επίσης αξίζει να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις αρχές του Οκτώβρη στο λιμάνι της πόλης για την επέτειο της ιστορικής ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Μνημεία

Το βενετσιάνικο κάστρο της πόλης που βρίσκεται στον πευκόφυτο λόφο πάνω από την πόλη. Το κάστρο είναι ανοικτό για να το επισκεφτείτε όλη την ημέρα και δεν έχει εισιτήριο εισόδου. Ανεβαίνετε με το αυτοκίνητό σας και παρκάρετε στο χώρο που υπάρχει στην είσοδο του κάστρου. Το πολύ καλά διατηρημένο ενετικό λιμάνι της πόλης.

Οικολογία

Μην πετάτε σκουπίδια στο λιμάνι. Είναι κρίμα εκεί που κάθεσαι να απολαύσεις το ποτό σου ή τον καφέ σου με θέα το πανέμορφο λιμανάκι να βλέπεις να επιπλέουν πάσης φύσεως μπουκάλια και πλαστικές σακούλες.

Μην χάσετε

Οπωσδήποτε μια βόλτα για καφέ και περιήγηση στο κάστρο και στο λιμανάκι. Το βράδυ ετοιμαστείτε για διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσεως στα μπαράκια του λιμανιού και στο club Cinema. Α! Κάντε και μια βόλτα προς το Μοναστηράκι (θα το πρότεινα για φαγητό).

Περισσότερα..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;