Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Μια καλή ιδέα…

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) σε συνεργασία με τους «Responsible Young Drivers» (RYD) του Βελγίου, διοργανώνουν, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007 μια μεγάλη Πανευρωπαϊκή εκδήλωση με σκοπό την προώθηση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα και σε άλλες 14 χώρες, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση του κοινού και παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί:

20 Οκτωβρίου 2007 – Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να συναντήσουμε τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουμε για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.

Οι εθελοντές, μεταξύ 17 και 29 ετών, θα βρίσκονται έξω από την «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ» (Μαρούσι), το «ENVY» (Μοναστηράκι) και το «TheHALL» (Θησείο) για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν από την παρέα τους τον «οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ όλο το βράδυ.

Προκειμένου να αναγνωριστεί ως ο «οδηγός της παρέας», οι εθελοντές θα του ζητήσουν να φορέσει ένα ειδικό βραχιόλι. Όταν θα είναι ώρα να φύγει από το nightclub θα μπορεί να κάνει μια ανάλυση αναπνοής με τη δική του θέληση για να μπορέσουμε να δούμε εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν η ανάλυση είναι θετική, ο «οδηγός της παρέας» ανταμείβεται με δώρα που προσφέρουν οι συνεργάτες μας και οι διοργανωτές της εκδήλωσης. Εάν όχι, οι εθελοντές παροτρύνουν το άτομο αυτό να αφήσει το αυτοκίνητό του/της παρκαρισμένο ή να παραδώσει τα κλειδιά σε έναν φίλο του/της που δεν έχει πιει αλκοόλ για να το οδηγήσει.

Η ιδέα είναι απλή, δεν κοστίζει και είναι βασισμένη στην εθελοντική δράση.

Αξίζει όμως και το όφελος της είναι μεγάλο.

Από το 2003 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει την Ευρωπαική Νύχτα χωρίς Ατυχήματα.

500 εθελοντές σε 180 nightclubs στην Ευρώπη στις 20 Οκτωβρίου 2007 θα συμμετάσχουν στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» που θα λάβει μέρος σε 15 Ευρωπαϊκές χώρες: Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Πολωνία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Γερμανία, Σουηδία, Πορτογαλία, Κύπρο, Αγγλία, Ιρλανδία.

Θα σας περιμένουμε, να είστε κι εσείς εκεί!

Περισσότερες πληροφορίες: 210 8620150

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
6'
62 - 60
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;