Mια πρόταση στο ΠΑΣΟΚ

Κυρίες και Κύριοι του πολιτικού συμβουλίου,

Η επιλογή προέδρου είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση, τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για την αριστερά γενικότερα.

Είναι θέμα όμως δικό μας. Δεν είναι λόγος για να μην ασκείται αντιπολίτευση σε αυτήν την κυβέρνηση. Η χώρα έχει ανάγκη την φωνή μας στην Βουλή και τον έλεγχο μας σε αυτούς που μας κυβερνούν.

Με δεδομένο το γεγονός ότι μέχρι τον Νοέμβριο δεν θα έχουμε την γνώμη της βάσης για τον ποιόν επιθυμεί για αρχηγό, αυτό μας κάνει αδύναμους στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης που έχουμε συνταγματική υποχρέωση να ασκήσουμε.

Προτείνω λοιπόν και στους δύο υποψηφίους να συμφωνήσουν σε ένα πυρήνα 3-6 στελεχών που μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει θέση στο θέμα της εκλογής αρχηγού. Σε αυτούς αναθέτει ολόκληρο και ενωμένο το ΠΑΣΟΚ την αντιπροσώπευση του στην τηλεόραση αλλά και στην Βουλή, σε όσες διαδικασίες δεν απαιτείται η παρουσία του αρχηγού.

Αυτό διασφαλίζει τρία βασικά πλεονεκτήματα.

α. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει την ευκαιρία να αμφισβητήσει όποιον/α ασκεί την κριτική σε αυτούς αφού η αντιπολιτευτική μας θέση θα είναι ενιαία και θα εκφράζει το σύνολο του κόμματος, ανεξάρτητα με την διαδικασία εκλογής αρχηγού.

β. Και οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί θα έχουν την ίδια θέση και κανείς εκ των δύο δεν θα έχει πλεονέκτημα έναντι του άλλου. (ελαφρό αλλά κατανοητό πλεονέκτημα στον Γ. Παπανδρέου λόγω της παρουσίας του εκεί που απαιτείται η παρουσία του αρχηγού, αλλα δεν γίνεται αλλιώς)

γ. Αποφεύγουμε έτσι την διγνωμία, διγλωσία στα κανάλια που βλέπουμε πλέον καθημερινά και είναι το λιγότερο απεχθής.

Είναι μια πρόταση για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και την ανταπόκριση του στα καθήκοντα, τις υποχρεώσεις του αλλά και μια άμεση απάντηση τόσο στα βρωμοκάναλα που χαζοχαίρονται με την παρούσα μας κατάσταση αλλά και στον πρωθυπουργό που θα προσπαθήσει σίγουρα να εκμεταλευτεί το “κενό” ηγεσίας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;