Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις όταν δεν μπορείς να κοιμηθείς!
Μια κίνηση που, εάν πάνω στην αγανάκτηση σου την κάνεις, μπορεί να σου στερήσει πολύτιμα λεπτά ύπνου!

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχεις στερηθεί τον ύπνο σου. Είτε είναι το άγχος είτε το βεβαρυμένο στομάχι σου, η συνέχεια είναι γνωστή: Σβούρες στο κρεβάτι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Σύμφωνα με τον Δρ. Μάικλ Μπρέους -γνωστό στο εξωτερικό και ως «Γιατρός του Ύπνου»- υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι απαγορευτικό να κάνεις αν θες να σε ξαναπάρει ο ύπνος σύντομα.

Αρχικά, το να κοιτάς την ώρα και να μετράς τα λεπτά ύπνου που χάνεις είναι μια κάκιστη επιλογή. Ακόμη, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σηκωθείς από το κρεβάτι, εκτός αν κατουριέσαι απελπισμένα.

Ο λόγος για αυτό, σύμφωνα με τον Μπρέους, είναι ο εξής: Η αλλαγή της στάσης σώματος από ξαπλωμένη σε καθιστή, αυξάνει τον παλμό της καρδιάς και τον αποσυντονίζει από τον ρυθμό που υιοθετεί όταν κοιμάσαι.

Η καρδιά των περισσότερων ανθρώπων υπολογίζεται πως αγγίζουν τους 60 ανά λεπτό στον ύπνο. Έτσι, κάθε φορά που βρισκόμαστε σε όρθια θέση, η καρδιά αναγκάζεται να ασκήσει πίεση ενάντια στην βαρύτητα, επιταχύνοντας τον παλμό της καρδιάς.

Άλλη μια συμβουλή του Μπρέους ήταν ό,τι και αν μας απασχολεί, πρέπει να προσπαθούμε να το βγάλουμε από το μυαλό μας και να χαλαρώσουμε. Δεν πρέπει να ανοίγουμε το κινητό μας για να δούμε την ώρα.

Τέλος, προσθέτει πως πολλοί αισθάνονται φόβο για τις ώρες ύπνπου που έχασαν, όμως, το μυστικό για να μην χάνουν κι άλλες είναι η χαλάρωση.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πρακτική Άσκηση

16-05-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;