Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιθεώρηση Food Chemistry, τα τηγανητά λαχανικά περιέχουν περισσότερες βιταμίνες από τα βραστά.
Συγκεκριμένα, οι βιταμίνες A, D, E, K και άλλα θρεπτικά συστατικά ενεργοποιούνται χάρη στις φαινόλες του ελαιόλαδου. Αυτό, βέβαια, ισχύει μόνο για τα λαχανικά, καθώς περιέχουν σημαντική ποσότητα νερού και όχι για τα τηγανητά κρέατα.
Κρίμα αλλά και τα λαχανικά δεν μας έκατσαν άσχημα.
Να θυμάσαι, λοιπόν, πως για εκμεταλλευτείς τις ευεργετικές ιδιότητες των τηγανητών λαχανικών πρέπει να χρησιμοποιείς έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Κάθε άλλο είδος δεν έχει τα παραπάνω αποτελέσματα. Ακόμη, η θερμοκρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 350-400 βαθμούς.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Μόδα - Ομορφιά
Εποχιακή Εργασία
21-12-2023
Μυκονος
Μηχανικοί
Πλήρης Απασχόληση
10-05-2024
Μαρούσι