Ποιος είναι ο πιο έξυπνος; Το πρωτότοκο παιδί ή τα μικρότερα; (Έρευνα)
Την απάντηση στο ερώτημα που βασανίζει αδέρφια κάθε ηλικίας ήρθε να δώσει έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου!

 kids

Την απάντηση στο ερώτημα που βασανίζει αδέρφια κάθε ηλικίας ήρθε να δώσει έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου!

Η απάντηση ήταν σκληρή για τα μικρότερα αδέρφια, όμως, το πρωτότοκο παιδί νικά σε ζητήματα εξυπνάδας και μπορεί να συνεχίσει να υπερηφανεύεται.

Η έρευνα έδειξε πως τα μεγαλύτερα σε ηλικία αδέλφια έχουν υψηλότερο IQ, καλύτερη παιδεία και γενικά καλύτερη καριέρα από τα μικρότερα.

Αναλυτικότερα, οι οικονομολόγοι του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου πραγματοποίησαν IQ τεστ σε αδέλφια από διάφορες ηλικιακές ομάδες και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως την καλύτερη βαθμολογία την είχαν όσοι είχαν έρθει στον κόσμο πρώτοι.

paidia

Πίσω από την επιτυχία των πρωτότοκων στα ΙQ τεστ κρύβονται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γονείς. Πώς;

Γενικά, οι γονείς τείνουν να δίνουν περισσότερη προσοχή στις διανοητικές δεξιότητες των πρώτων τους παιδιών, καταφέρνοντας έτσι να διευρύνουν περισσότερο τον πνευματικό τους ορίζοντα, ακόμα και αν αυτά είναι μικρά.

Η σειρά γέννησης παίζει σημαντικό ρόλο και στην καριέρα που θα έχουν τα αδέλφια, καθώς δεν είναι τυχαίο πως όσα είναι πρωτότοκα τείνουν να έχουν περισσότερα πτυχία και υψηλότερους μισθούς.

Κάπως έτσι, η έρευνα Εδιμβούργου επιβεβαίωσε και μία άλλη έρευνα που είχε αναλάβει η ομάδα ανάλυσης του Πανεπιστήμιου του Σίδνεϊ, όπου οι επιστήμονες παρακολουθούσαν κάθε 2 χρόνια αδέρφια από διάφορες οικογένειες. Τα εξέταζαν από την νηπιακή τους ηλικία, μέχρι την εφηβικη και ανάλογα με διάφορα κριτήρια, όπως την οικονομική κατάσταση της οικογένειας και το γενικότερο background.

Ακόμη πρόσεξαν πως τα μικρότερα αδέλφια παίρνουν μέρος σε λιγότερες δραστηριότητες απ’ ότι τα μεγαλύτερα κι αυτό γιατί οι γονείς δεν έχουν ακριβώς το ίδιο ενδιαφέρον.

Επιπλέον, οι γονείς φαίνεται πως “χαρίζονται” περισσότερο στα πρωτότοκα παιδιά από την γέννησή τους μέχρι την ηλικία των τριών, πράγμα που δεν κάνουν απαραίτητα με τα μικρότερα.

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι οι μεταπτώσεις στη γονική συμπεριφορά είναι μια εύλογη εξήγηση για το πως η σειρά γέννησης σχετίζεται με την εκπαίδευση και την πορεία της καριέρας κάποιου» δήλωσε η γιατρός Ανα Νουέβο Σικουέρο από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά
26 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
8 - 7
ΦΕΝ
26 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
87 - 84
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;