Κάθε τρόφιμο έχει και την δική του ιστορία να πει, είτε αυτή θα μας είναι ευχάριστη και ενδιαφέρουσα είτε όχι! Δες μερικές πληροφορίες που δεν ήξερες για τις τροφές που καταναλώνεις καθημερινά εδώ!
Πολλές από τις τροφές που καταναλώνουμε με άνεση σήμερα έχουν και μια άλλη πλευρά που εμείς δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Άλλες είχαν χρηματική αξία, άλλες παρήγαγαν περίεργα προϊόντα ενώ άλλες θεωρούνταν αφροδισιακές.
Αυτές και πολλές ακόμη πληροφορίες για το φαγητό που καταναλώνεις κάθε μέρα, παρακάτω:
1. Τα σημερινά κοτόπουλα περιέχουν 266% περισσότερο λίπος απ’ ότι είχαν πριν 40 χρόνια.
2. Το μέλι αποτελείται από 2 συστατικά: νέκταρ λουλουδιών και σάλιο μέλισσας. Ω ναι. Όσο σιχαμένο και αν ακουγόταν αυτό, αξίζει να έχεις στον νου σου πως το μέλι μπορεί να διατηρηθεί έως και για 3 χιλιετίες.
3. Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1880, η κέτσαπ θεωρούνταν αντίδοτο στην διάρροια.
4. Ένας διατροφολόγος της Βικτοριανής εποχής συμβούλευε τον κόσμο να μασάει την τροφή του έως και 100 φορές πριν την καταπιεί.
5. Κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα, η κοτόσουπα θεωρούνταν αφροδισιακή τροφή.
6. Δεν υπάρχει ούτε μια τροφή που να προσφέρει στον οργανισμό ενός ανθρώπου όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη εκτός από μια. Το μητρικό γάλα.
7. Ο κόσμος στην Κορέα καταναλώνει τα χταπόδια ωμά.
8. Ένα μπιφτέκι burger μπορεί να έχει φτιαχτεί με το κρέας μέχρι και 100 διαφορετικών αγελάδων.
9. Οι Ίνκας και οι Αζτέκοι στο Μεξικό χρησιμοποιούσαν την σοκολάτα σαν χρήμα.
10. Κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα, το αλάτι και το πιπέρι ήταν τόσο ακριβά που μια μεγάλη ποσότητα του αγόραζε ένα ολόκληρο οικισμό.
11. Σύμφωνα με έρευνες, όταν καταψύχει κανείς μια ντομάτα, αυτή χάνει την γεύση της.
12. Ο τρόπος που έχει σερβιριστεί ένα φαγητό έχει αποδειχθεί πως καθορίζει και την γεύση. (π.χ. Μια ζεστή σοκολάτα είναι πιο νόστιμη όταν σερβίρεται σε πορτοκαλί κούπα)
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Παραγωγή
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά
Αγροτικά
Πλήρης Απασχόληση
24-01-2024
Ηρακλειο Κρητης