4 τροφές που πρέπει να αποφύγεις αν θες να ξεφορτωθείς την ακμή!
Δέρμα και διατροφή είναι αλληλένδετα πράγματα όσο και αν σου φαίνεται περίεργο!

acne

Δέρμα και διατροφή είναι αλληλένδετα πράγματα όσο και αν σου φαίνεται περίεργο!

Η διατροφή βοηθάει ιδιαίτερα στην διατήρηση μιας καθαρής και λαμπερής επιδερμίδας. Έτσι, όπως λογικά φαντάζεσαι, υπάρχουν τροφές που πρέπει να τρως και άλλες που πρέπει να αποφεύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι!

Ποιες είναι οι δεύτερες;

Light προϊόντα

Πολλές φορές οι κατασκευαστές προσπαθούν να διατηρήσουν την γεύση των προϊόντων που τους έχουν αφαιρεθεί τα λιπαρά προσθέτοντας υποκατάστατα ζάχαρης, κάπου κάπου και σε μεγάλες ποσότητες. Έρευνες έχουν δείξει πως η ζάχαρη καταστρέφει το κολλαγόνο της επιδερμίδας, προκαλώντας πρόωρη γήρανση.

Προσπάθησε να βάλεις στην διατροφή σου τρόφιμα με καλά λιπαρά όπως ο σολωμός και το αβοκάντο.

Άπαχο γάλα

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 77.761 νοσοκόμες και διήρκεσε πάνω από 12 χρόνια έδειξε ότι όσες έπιναν το περισσότερο γάλα στην εφηβεία είχαν σε μεγαλύτερο ποσοστό σοβαρή εφηβική ακμή σε σύγκριση με εκείνες που δεν έπιναν.

Το αποβουτυρωμένο γάλα μάλιστα ήταν χειρότερο από το πλήρες. Εκτός από τη λακτόζη, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ευθύνονται οι ορμόνες και άλλες βιοδραστικές ουσίες στο γάλα που συμβάλλουν στην ακμή.

Πλήρες γάλα
Πλήρες γάλα

Έλαια

Ορισμένα λιπαρά θα ήταν καλό να τα αφαιρέσεις από την διατροφή σου αν θέλεις να έχεις καθαρό δέρμα. Τέτοια λιπαρά είναι τα τρανς λιπαρά οξέα που περιέχει η πλειονότητα των επεξεργασμένων τροφών καθώς και τα ωμέγα-6 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στα φυτικά έλαια, όπως το καλαμποκέλαιο και το σογιέλαιο.

Επειδή ακριβώς η ακμή είναι φλεγμονώδης νόσος και και τα έλαια πυροδοτούν φλεγμονές στον οργανισμό.

Γλουτένη

Την ίδια ακριβώς επίδραση έχει και η γλουένη. Οι ειδικοί υπολογίζουν πως περίπου το 30% των ανθρώπων έχουν δυσανεξία στην γλουτένη, την οποία μελέτες συνδέουν με αρκετά δερματικά προβλήματα, όπως η ψωρίαση. Αν εμφανίζεις ακμή, δοκίμασε να καταναλώνεις προϊόντα χωρίς γλουτένη (ψωμί, ρύζι κλπ.)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;