Γιατί πρέπει να πλένεις πάντα τα καινούρια ρούχα πριν τα βάλεις;
Παραδέξου το, το έχουμε κάνει και εγώ, και εσύ, και η πλειονότητα του κόσμου που κυκλοφορεί έξω και δεν έχει μικροβιοφοβία!

e54q78-l-610x610-coat-jacket-fluffy+coat-fluffy+sweater-forever+21-tumblr-blogger-big+coat-nice-brown-sheep-vintage-purple+jacket-shearling-wool-winter-autumn-furry+coat-teddy+coat-teddy+jacket-dar

Παραδέξου το, το έχουμε κάνει και εγώ, και εσύ, και η πλειονότητα του κόσμου που κυκλοφορεί έξω και δεν έχει μικροβιοφοβία!

Παίρνεις ένα ρούχο και σου αρέσει τόσο πολύ που δεν μπορείς να κρατηθείς. Πρέπει να το βάλεις.

Ο ενθουσιασμός σου μπορεί να είναι μεγάλος αλλά, για το καλό σου, θα πρέπει να συγκρατηθείς.

Γιατί;

Αυτή η παρορμητικότητα μας με τα νέα μας ρούχα μπορεί να μας προκαλέσει θέματα στο δέρμα, λόγω των μολύνσεων και αλλεργιών που μπορεί να προκληθούν, ενώ ταυτόχρονα “απειλούμαστε” και από τον ιό norovirus, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερίτιδα.

Σύμφωνα με την Dr Lisa Ackerley, τα άπλυτα ρούχα που μόλις έχουμε αγοράσει είναι αρκετά πιθανό να έχουν μολυνθεί με μύκητες, βακτήρια και χημικές ουσίες ανάλογα με το που έχουν βρεθεί, φυλαχθεί αλλά και φτιαχτεί.

HK_Causeway_Bay_利舞臺廣場_Lee_Theatre_Plaza_clothing_shop_Esprit_02_interior

Επιπλέον, οι συνθετικές χρωστικές ουσίες τους μπορεί να προκαλέσουν εξανθήματα στο δέρμα μας και ορισμένες φορές, αν και είναι σπάνιο, δερματίτιδα.

Αν κάποιος ενδιαφέρθηκε για το συγκεκριμένο ρούχο, πριν το βρεις και το αγοράσεις εσύ, και το δοκίμασε ενώ έπασχε από κάποια πάθηση, κινδυνεύεις να το κολλήσεις και εσύ.

Ενας ιός που προκαλεί γρίπη ή και γαστρεντερίτιδα αντέχει επάνω σε ένα ρούχο ως και 48 ώρες και μπορεί να μεταδοθεί σε άλλο άτομο.

tumblr_inline_nlmkmiqMbn1sg101c_500

Αυτό μπορεί να συμβεί, αντίστοιχα, και με τα παπούτσια, τα οποία είναι εκτεθειμένα και δοκιμάζονται από άπειρο κόσμο κάθε μέρα, γεμίζοντας μύκητες και μικρόβια.

Δεν είναι λιγές οι φορές που κάποιος έχει κολλήσει έτσι το λεγόμενο “πόδι του αθλητή”, μια λοίμωξη από μύκητες.

Έτσι, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, φρόντισε να πλένεις το κάθε ρούχο σε υψηλή θερμοκρασία (αν και εφόσον το επιτρέπει το ύφασμα του) ενώ να αγοράζεις πάντα πράγματα που να είναι σε κουτί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;