Διάσημες που επηρέασαν τον τρόπο που βλέπει ο κόσμος το γυναικείο φύλο!
Επτά γυναίκες αποτελούν την συγκεκριμένη λίστα, που επηρέασαν τον τρόπο αντίληψης και δράσης του γυναικείου φύλου τα τελευταία 70 χρόνια και οι οποίες ανήκουν σε μια ποικιλία χώρων δραστηριοποίησης!

beyonce-tour-bb5-topline-2016-billboard-650

Επτά γυναίκες αποτελούν την συγκεκριμένη λίστα, που επηρέασαν τον τρόπο αντίληψης και δράσης του γυναικείου φύλου τα τελευταία 70 χρόνια και οι οποίες ανήκουν σε μια ποικιλία χώρων δραστηριοποίησης!

Στην κορυφή της λίστας αυτής βρίσκεται η πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας, η “Σιδηρά Κυρία” Μάργκαρετ Θάτσερ, όπως αναφέρει το βρετανικό BBC.

Η Θάτσερ, η οποία έφυγε από την ζωή το 2013, ήταν η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας κι επίσης η μακροβιότερη ηγέτιδα της χώρας τον 20ό αιώνα, καθώς κυβέρνησε από το 1979 έως το 1990.

Η συγκεκριμένη λίστα παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια της εκπομπής “Woman’s Hour” του ραδιοφωνικού δικτύου BBC Radio 4 με αφορμή τα 70ά γενέθλια της Θάτσερ.

3980674-3x2-700x467

Η Μπρίτζετ Τζόουνς, η πρωταγωνίστρια μιας από τις αγαπημένες μας σειρές ταινιών, βρίσκεται επίσης στην συγκεκριμένη λίστα.

Στον συγκεκριμένο κατάλογο βρέθηκαν και η Αμερικανή τραγουδίστρια Beyoncé, η Αυστραλή ακαδημαϊκός Ζερμέν Γκρηρ και η Έλεν Μπρουκ, η οποία ίδρυσε το 1964 τα Κέντρα Συμβουλευτικής Μπρουκ, προσφέροντας συμβουλές αντισύλληψης σε ανύπαντρες γυναίκες.

Η Μπάρμπαρα Κάσλ, μια βουλευτίνα των Εργατικών που έδωσε μάχη για τα ίσα εργασιακά δικαιώματα αντρών-γυναικών το 1970, και Τζαγιάμπεν Ντεσάι, μια ακτιβίστρια κατά των χαμηλών μισθών και των κακών συνθηκών εργασίας για τις γυναίκες, φιγουράρουν και αυτές στον κατάλογο.

jb11065

Παρότι η Θάτσερ βρίσκεται στην κορυφή, οι υπόλοιπες γυναίκες δεν καταλαμβάνουν ακριβείς θέσεις.

«Ο κατάλογος λαμβάνει υπόψη του ένα εύρος εμπειριών σε συνάρτηση με ένα εύρος ηλικιών» ανέφερε η παρουσιάστρια του BBC 5 Έμμα Μπάρετ, και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

«Ελπίζουμε ότι αυτός ο κατάλογος θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης, θα διδάξει και, κάτι που έχει σημασία, θα ρίξει φως στο έργο ορισμένων γυναικών την ιστορία των οποίων ενδεχομένως αρχίζουμε να ξεχνάμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Λαμ
18:00
-
Άρη
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
20:00
-
ΑΕΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;