7 φαγητά που σε κάνουν να θέλεις κι άλλο φαγητό!
Το φαγητό, πέραν από τα θρεπτικά συστατικά που θα μεταφέρει στον οργανισμό μας, θα πρέπει να δημιουργεί και μια αίσθηση πληρότητας στην κοιλιά μας ώστε να μην φάμε ξανά μετά από λίγη ώρα!

currants-berries-fruit-yogurt-162823

Το φαγητό, πέραν από τα θρεπτικά συστατικά που θα μεταφέρει στον οργανισμό μας, θα πρέπει να δημιουργεί και μια αίσθηση πληρότητας στην κοιλιά μας ώστε να μην φάμε ξανά μετά από λίγη ώρα!

Υπάρχουν, όμως, ορισμένες τροφές που καταναλώνεις αντί να σε χορτάσουν, σε ωθούν σε “επιδρομές” στο ψυγείο.

Αν, λοιπόν, τις καταναλώνεις ελπίζοντας να χάσεις βάρος, να ξέρεις, πως πετυχαίνεις ακριβώς το αντίθετο.

Δες ποιες είναι αυτές τις τροφές και διόρθωσε τις διατροφικές σου συνήθειες!

Τα ασπράδια των αυγών

Fried_egg,_sunny_side_up

Ήδη ξέρεις πως καλό είναι να αποφεύγεις τους κρόκους λόγω χοληστερίνης, ωστόσο, ο κρόκος είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά και δεν θα πρέπει να παραμελείται διαρκώς.

Τυρί

Και όμως, το τυρί μπορεί να σε οδηγήσει σε ακρότητες αν το καταναλώσεις μόνο του. Η καζεΐνη που περιέχει το τυρί επηρεάζει τον εγκέφαλο με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν η ηρωίνη και η μορφίνη, πράγμα που σημαίνει ότι σε κάνει να θες κι άλλο.

Χυμοί

Στημένοι ή σε smoothie, οι χυμοί περιέχουν πολύ περισσότερη ζάχαρη από τα ολόκληρα φρούτα, οπότε είναι καλό να τα προτιμάς με αυτό τον τρόπο, παρά σε υγρή μορφή.

 Σούσι

Homemade_sushi_rolls,_2009
Τι περιέχει το σούσι; Λευκό ρύζι.  Το λευκό ρύζι περιέχει απλούς υδατάνθρακες. Οι απλοί υδατάνθρακες διασπώνται πολύ γρήγορα και γίνονται ζάχαρη, προκαλώντας σου σύντομα πείνα.

Δοκίμασε να φας καστανό ή ακατέργαστο ρύζι για να αποφύγεις το “τσιμπολόγημα”.

Δημητριακά με ζάχαρη

Μπορεί σαν παιδί να τα τίμησες ιδιαίτερα, ωστόσο, είναι μια συνήθεια που θα πρέπει να κόψεις. Προτίμησε δημητριακά χωρίς ζάχαρη, ολικής άλεσης και πρόσθεσε φρούτα και ξηρούς καρπούς, τα οποία είναι και περισσότερο υγιεινά και δεν αυξάνουν το βάρος σου.

Πολύσπορο ψωμί

Η επιλογή του πολύσπορου αντί για λευκό, είναι σοφή σε γενικές γραμμές, αλλά, να ξέρεις πως το πολύσπορο έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και προκαλεί αστάθεια στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κάνοντας σε να θες κι άλλο φαγητό.

Γιαούρτι με γεύσεις

5118039167_3fa8e56680_b
Μπορεί το σκέτο γιαούρτι να σου φαίνεται βαρετό αλλά να θυμάσαι πως τα γιαούρτια με γεύσεις περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη. Προτίμησε λευκό γιαούρτι και πρόσθεσε τα δικά σου φρούτα και ξηρούς καρπούς. Θα σε χορτάσει πολύ καλύτερα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;