Φωτογραφίες του Λάμπρου Κωνσταντάρα και του Διονύση Παπαγιαννόπουλου απο το μέτωπο!
Οι δυο ηθοποιοί εκτος απο πρωταγωνιστές των αγαπημένων μας παλιών ταινιών, υπήρξαν και αγωνιστές της Ελλάδας, το 1940!

collage3626

Οι δυο ηθοποιοί εκτος απο πρωταγωνιστές των αγαπημένων μας παλιών ταινιών, υπήρξαν και αγωνιστές της Ελλάδας, το 1940!

Συγκεκριμένα, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας πολέμησε στο μέτωπο, τραυματίστηκε κατα την διάρκεια της μάχης και νοσηλεύτηκε. Μόλις επανέκτησε τις δυνάμεις του, εστάλη να πολεμήσει στα μετόπισθεν, ωστόσο εκείνος επιθυμούσε να πολεμήσει στην πρώτη γραμμή. Μετά τον πόλεμο, ο ηθοποιός έλαβε μετάλλιο τραυματία πολέμου.

labros1_0

Το σπάνιο ντοκουμέντο απο τις μέρες του Κωνσταντάρα στο μέτωπο ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο γιός του, Δημήτρης Κωνσταντάρας γράφοντας τα εξής:

“Εκπληκτική -και άγνωστη σε μένα- φωτογραφία του πατέρα μου ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, το 1940, στα βουνά. Ευχαριστώ τον φίλο και συνάδελφο Τάσο Κοντογιαννίδη που μου την έστειλε αφού τη δημοσίευσε στην εφημερίδα του.

Από αριστερά στη φωτογραφία όρθιοι: Δ. Γαλερίδης (δημοσιογράφος), Γεώργιος Καρτάλης (υπουργός), Δ. Θιβαδόπουλος (καθηγητής), Γεώργιος Θεοτοκάς (συγγραφέας), Συμεόνογλου (βιομήχανος), Κώστας Μάγερ (δημοσιογράφος). Καθιστοί: Ευ. Μαγκλιβέρας (βαρύτονος), Λάμπρος Κωνσταντάρας (ηθοποιός), Κώστας Σάμιος (τενόρος) και Τσαλίκης (έμπορος).”

Στο ελληνικό μέτωπο του 1940 πολέμησε και ο διάσημος ηθοποιός Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε σε μεγάλες μάχες απο την πρώτη γραμμή.

labros3

Μαζί με τους άλλους φαντάρους , η ηθοποιός πέρασε δύσκολες μέρες στα βουνά υπο βάναυσες συνθήκες.

Μερικά χρόνια μετά τον πόλεμο, είχε πει σε συνέντευξή: «Δεν ξεχνιούνται όσα χρόνια και αν περάσουν. Πώς να σβήσει από τη μνήμη μου η εξόρμησις στο ύψωμα του Αγ. Αθανασίου στη Χειμάρα; Ανεβήκαμε με χέρια και πόδια, πολεμώντας με πέτρες. Είχα, θυμάμαι, πέντε φυσίγγια επί 20 ώρες. Εκεί που είχαμε σκαρφαλώσει, δεν μπορούσαν να μας φτάσουν τα μεταγωγικά. Κι εμείς πολεμούσαμε με πέτρες».

Ο Παπαγιαννόπουλος κατάφερε να επιζήσει και μετά τη συνθηκολόγηση επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Διακοφτό, με το μόνο μεταφορικό μέσο που μπορούσε να χρησιμοποιήσει…τα πόδια του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;