10 συνήθειες που σου
Η συσσώρευση λίπους γύρω απο την κοιλιά, πέραν απο ζήτημα αισθητικής, είναι και ζήτημα υγείας. Η "κοιλίτσα" αυξάνει τους κινδύνους για την καρδιά, ενώ μπορεί να προκαλέσει διαβήτη και πολλές άλλες παθήσεις!

weight-belly-fat

Η συσσώρευση λίπους γύρω απο την κοιλιά, πέραν απο ζήτημα αισθητικής, είναι και ζήτημα υγείας. Η “κοιλίτσα” αυξάνει τους κινδύνους για την καρδιά, ενώ μπορεί να προκαλέσει διαβήτη και πολλές άλλες παθήσεις!

Οι παρακάτω συνήθειες οδηγούν στην δημιουργία πάχους στην κοιλιακή χώρα ή στην διατήρηση αυτού που υπάρχει ήδη.

Μην απογοητεύεσαι, όμως, μόλις τις μάθεις, θα ξέρεις και πως να απαλλαγείς απο αυτές!
Πίνεις πολλούς χυμούς αλλα δεν τρως φρούτα

Εάν η καθημερινή πρόσληψη φρούτων είναι μόνο χυμοί, τότε δεν λαμβάνεις αρκετές φυτικές ίνες για να μεταβολιστούν τα ζάκχαρα τους.

Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνονται τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και οι δείκτες φλεγμονής στην περιοχή της κοιλιάς, προωθώντας τη συσσώρευση λίπους στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος.
Τρως πολλά σνακ

Δύο με τρία σνακ μέσα στην ημέρα είναι απαραίτητα για να κρατήσετε μακριά την πείνα μέχρι το επόμενο γεύμα, εάν όμως τσιμπολογάτε συνεχώς μέσα στην ημέρα, το πιθανότερο είναι να φορτώνεστε πολλές έξτρα θερμίδες καιμια σημαντική ποσότητα ζάχαρης και ανθυγιεινών λιπαρών.

Δεν ακολουθείς πρόγραμμα άσκησης
Η σωστή διατροφή πρέπει να συνδυάζεται με τακτική σωματική άσκηση για να αποφευχθεί η αύξηση του βάρους. Αυτό σημαίνει πως το σώμα σου χρειάζεται τουλάχιστον 150 λεπτά αεροβικής άσκησης την εβδομάδα για να αποφευχθεί η μετατροπή των θερμίδων σε λίπος.
Δεν καταναλώνετε προβιοτικά

Τα λεγόμενα «καλά» βακτήρια που βρίσκονται σε ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα και συμπληρώματα διατροφής, βοηθούν στη ρύθμιση της μικροχλωρίδας του εντέρου.

Η υγεία του εντέρου και η γαστρεντερική λειτουργία γενικότερα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του βάρους, αφού επηρεάζουν τα επίπεδα των ορμονών που ελέγχουν την πείνα και τη συσσώρευση λίπους στο σώμα.
Δεν προγραμματίζεις τα γεύματά σου

Το πρόγραμμα στο φαγητό εξασφαλίζει έναν βαθμό πειθαρχίας απαραίτητο για τον έλεγχο του βάρους. Εάν δεν έχεις έλεγχο των γευμάτων σου ή δεν υπολογίζεις πόσο θα σου πάρει να το ετοιμάσεις, βρίσκεσαι τελικά με τα “εύκολα” και παχυντικά γεύματα στο χέρι!

Δεν μπορείς να βγάλεις τα τηγανητά απο την ζωή σου

Τα τηγανητά είναι by far τα χειρότερα λιπαρά που θα μπορούσες να δώσεις στον εαυτό σου! Συνδέονται γενικά με την αύξηση του βάρους, γι’ αυτό και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της “κοιλίτσας” που θέλεις να χάσεις!
Δεν τρως λαχανικά

Τα λαχανικά διευκολύνουν την πέψη και προωθούν την απομάκρυνση ανθυγιεινών συστατικών που υπάρχουν στις τροφές. Αν δεν κρατιέσαι και θες να φας οπωσδήποτε κάτι του στυλ τηγανητό αυγό, μετρίασε την επίδραση του τηγανίσματος με μερικά λαχανικά.

Εάν σκοπεύετε λοιπόν να φάτε ένα τηγανητό αυγό, φροντίστε τουλάχιστον να το συνοδεύσετε με μια γενναία μερίδα λαχανικών ώστε να μετριάσετε την αρνητική του επίδραση.
 Δεν αφήνεις κάτω τα αναψυκτικά

Τα περισσότερα ανθρακούχα παρέχουν «άδειες» θερμίδες και πολλή ζάχαρη, δηλαδή ενέργεια που δεν συνοδεύεται από θρεπτικά συστατικά και δεν αξιοποιείται αποτελεσματικά από τον οργανισμό.
Σε έχει φάει το καθισιό

Εάν είσαι ένας απο αυτούς που κάνουν καθιστική δουλειά γραφείου, καλό είναι να σηκώνεσαι πού και πού από την καρέκλα. Παραμένοντας σε μια καρέκλα για οκτώ ή και περισσότερες ώρες συνεχόμενα εξασθενεί η δραστηριότητα ενζύμων που συμβάλλουν στην καύση του λίπους.

Προσπάθησε, λοιπόν, να βρεις τρόπους να κινείσαι περισσότερο, π.χ. σήκω να πιεις νερό, περπάτα ενώ μιλας στο τηλέφωνο, κτλ.

Προσπαθήστε λοιπόν να βρίσκετε ευκαιρίες για περισσότερη κίνηση: Για παράδειγμα, σηκωθείτε να πιείτε ένα ποτήρι νερό, περπατήστε ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο και επικοινωνήστε από κοντά με έναν συνάδελφο αντί να στείλετε e-mail.

Έλλειψη ύπνου

Ο οργανισμός σου χρειάζεται τουλάχιστον επτά ώρες ύπνο κάθε βράδυ είναι πιο πιθανό να έχετε λιγούρες και να μην μπορείς να αντισταθείς σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς την επόμενη ημέρα.

Η έλλειψη ύπνου επιβραδύνει τον μεταβολισμό και φυσικά εντείνει την επιθυμία να χαλαρώσετε στον καναπέ αντί να πάτε γυμναστήριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;