Τρόφιμα που μειώνουν το άγχος!
Αγχώνεσαι εύκολα και δεν ξέρεις πως να το ελέγξεις; Ξεκίνα απο την διατροφή σου!

superfoods

Αγχώνεσαι εύκολα και δεν ξέρεις πως να το ελέγξεις; Ξεκίνα απο την διατροφή σου!

Το άγχος έχει την ικανότητα να προκαλεί -συχνά- διάφορα θέματα υγείας, όπως είναι ο πονοκέφαλος, με αποτέλεσμα η παραγωγικότητα σου να πέφτει ακαριαία.

Ίσως να μην μπορείς να το ελέγξεις, αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι μικρές αλλαγές που θα βελτιώσουν την κατάσταση. Ένας τομέας που θα σε βοηθήσει πολύ να αντιμετωπίσεις το άγχος σου, είναι η διατροφή.

Σου παρουσιάζουμε, λοιπόν, μια λίστα με τις τροφές που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το άγχος σου!

Τσάι

Κατα πάσα πιθανότητα το γνώριζες ήδη, το τσάι ηρεμεί τα νεύρα. Γι’ αυτό και πολύ συχνα, οι κοπέλες το καταναλώνουν για να “καταλαγιάσουν” πόνους της περιόδου. Συγκεκριμένα, το χαμομήλι κάνει θαύματα, για αυτό όποτε νιώθεις πιεσμένη και έχεις πονοκέφαλο πιες ένα φλυτζάνι.

Γιαούρτι

Τα προβιοτικά που έχει το γιαούρτι μειώνουν τις φλεγμονές αλλά και το στρες.

Γλυκοπατάτα

Αν και δεν είναι απο τα πιο γνωστά λαχανικά στην Ελλάδα, η γλυκοπατάτα είναι εξαιρετικά υγιεινή για τον οργανισμό. Πέραν του ότι είναι πεντανόστιμη, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή και φυτικές ίνες χωρίς να “απογειώνει” τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Χαμηλό ζάχαρο, χαμηλό στρες.

 Αμύγδαλα καλυμμένα με μαύρη σοκολάτα

Αυτά τα αθωά γλυκά είναι εξαιρετικά για τον οργανισμό σου καθώς οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε Ω-3 λιπαρά και από την άλλη, η σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που μειώνουν τα επίπεδα κορτιζόλης.

Σολωμός

Τροφές που περιέχουν Ω3 λιπαρά, όπως ο σολωμός, ο τόνος, οι αντσούγιες, ο ξιφίας, το χαβιάρι, κ. έχουν την δυνατότητα να ανακουφίζουν τον οργανισμό απο το στρες καθώς ενισχύουν την παραγωγή των ορμονών που μας κάνουν χαρούμενους.

Όσπρια

Φασόλια, φακές, ρεβύθια και όλα τα άλλα που σε κυνηγούσε η μητέρα σου με το κουτάλι να φας περιέχουν φυλλικό οξύ, το οποίο μειώνει την πίεση. Επίσης, περιέχουν πρωτεϊνη, η οποία ισορροπεί την διάθεση μας ελέγχοντας τις εναλλαγές των συναισθημάτων.

Αυγά

Τα αυγά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12 και βοηθάνε σημαντικά στην μείωση του στρες, ρυθμίζουν την διάθεση μας και βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία.

Τρόφιμα ολικής άλεσης

Τα προϊόντα ψωμί ολικής άλεσης σε χορταίνουν πιο γρήγορα από τα λευκά ενώ ταυτόχρομα εξάσφαλίζουν στον οργανισμό σου τρυπτοφάνη, το αμινοξύ που βοηάει στην παραγωγή σεροτονίνης, την ορμόνη που μας κάνει να νιώθουμε ευχαριστημένοι.

Λαχανικά

Ειδικότερα, τα πράσινα λαχανικά. Τα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε σίδηρο, πρωτεΐνες και φυλλικό οξύ, που περιέχουν την προαναφερθείσα ντοπαμίνη, μειώνοντας το στρες και αυξάνοντας την διάθεση.

Καρύδια

Τα καρύδια, όπως και ο σολωμός, είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά και αυξάνουν την παραγωγή σεροτονίνης.

Στήθος γαλοπούλας

Το κρέας της γαλοπούλας, όπως και τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι καλή πηγή τρυπτοφάνης. Δοκίμασε να προσθέσεις στο πρόγραμμα σου ένα τοστ με γαλοπούλα ή γαλοπούλα στον φούρνο ή μπιφτέκια γαλοπούλας, κτλ κτλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Marketing

Μερική Απασχόληση

14-05-2024

Αθήνα

560

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;