Ρίο 2016: Η συγκλονιστική ιστορία της Παραολυμπιονίκη που σκέφτεται την ευθανασία
H συγκλονιστική ιστορία της Παραολυμπιονίκη που σκέφτεται την ευθανασία μετά το Ρίο 2016

Vervoort4

Όπως δήλωσε σκέφτεται την ευθανασία μετά το Ρίο 2016

Η Μαριέκε Βέρβουτ είναι χρυσή παραολυμπιονίκης. Από τα 20 χρόνια της είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι εξαιτίας μιας ανίατης εκφυλιστικής ασθένειας που έχει παραλύσει τα κάτω άκρα της.

Εδώ και 17 χρόνια ζει με καθημερινούς αφόρητους πόνους. Πολλές φορές δεν μπορεί ούτε να κοιμηθεί. Ο αθλητισμός ήταν μια διέξοδος για αυτήν που έδωσε το καλύτερο δυνατό της και κατάφερε να κάνει πράγματα που άλλοι με την ίδια ασθένεια ούτε καν φαντάζονται.

Μετά από τόσα χρόνια όμως δεν αντέχει άλλο.  “Υπάρχουν στιγμές που υποφέρω απίστευτα. Υπάρχουν βράδια που κοιμάμαι μόνο δέκα λεπτά αλλά εγώ κυνηγάω το χρυσό”. Τα ψυχικά της αποθέματα είναι μεγάλα, αλλά ένας από τους προπονητές της ανέφερε στο RTL πως “ελπίζω να αντέξει ως το Ρίο, διότι οι σωματικές της δυνατότητες χειροτερεύουν”.

. Η ευθανασία είναι για την ίδια η λύτρωση από τον καθημερινό πόνο που ζει εδώ και τόσα χρόνια. Μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, ίσως μπουν οριστικά και αμετάκλητα “οι τίτλοι τέλους”, δήλωσε στην ίδια συνέντευξη.

Αναφορικά με την ευθανασία, στην χώρα της μπορεί να γίνει, αρκεί να υπάρχει η συγκατάθεση τριών γιατρών που φέρεται να την έχει στα χέρια της, προκειμένου να προχωρήσει στον τερματισμό της ζωής της. Όσο για την κηδεία της; Έχει και γι’ αυτό απάντηση.

Το σίγουρο είναι ότι δεν θέλει εκκλησία, δεν θέλει κλάματα. “Στην κηδεία μου δεν επιθυμώ καμία εκκλησία, ούτε καφέ και γλυκό. Θέλω όλοι να κρατούν ένα ποτήρι σαμπάνιας στο χέρι και να έχουν στο μυαλό τους μία σκέψη για μένα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;