Μια συνταγή για τραγανά κολοκυθάκια με παρμεζάνα στο φούρνο. Ένα νοστιμότατο ορεκτικό, ή ένας υπέροχος μεζές-σνάκ με το ποτό σας ή συνοδευτικό με τα ψητά σας.
Υλικά συνταγής
500 γρ. κολοκυθάκια
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
2 αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς, βάζετε ένα λαδόχαρτο σε ταψί και το λαδώνετε με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε φέτες ή λεπτά μπαστουνάκια και τα αλατίζετε ελαφρώς.
Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετείτε το αλεύρι το οποίο αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και το ανακατεύετε. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά με 1 κ.σ. νερό και σε τρίτο πιάτο βάζετε τη τριμμένη φρυγανιά και τη παρμεζάνα την οποία έχετε τρίψει στο λεπτό μέρος του τρίφτη σας και ανακατεύετε καλά. [*]
Περνάτε τα κολοκυθάκια πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς- παρμεζάνας προσέχοντας να καλυφθούν πλήρως.
Τοποθετείτε τα κολοκυθάκια στο ταψί πάνω στο λαδόχαρτο και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα για 15 λ περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα ραντίζετε με την υπόλοιπη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 15 λ περίπου. Τα σερβίρετε και τα απολαμβάνετε ζεστά και τραγανά.
[*] Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να προσθέσετε, προαιρετικά, λίγο σκόρδο σε σκόνη, ή αποξηραμένη ρίγανη ή θυμάρι ή πιπέρι καγιέν ή οποιδήποτε μυρωδικό αρεσκείας σας κ.λ.π.
Περισσότερες συνταγές στο sintayes.gr
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Αγροτικά
Πλήρης Απασχόληση
24-01-2024
Ηρακλειο Κρητης
Τεχνικοί - Τεχνίτες
Πλήρης Απασχόληση
11-05-2024
Αιγάλεω
1