Το διαστημόπλοιο Τζούνο γράφει η ιστορία- Για πρώτη φορά στον πλανήτη Δία!
Χθες το διαστημόπλοιο Τζούνο έγραψε ιστορία και αυτό τιμάει η google με το σημερινό doodle!

juno

Το διαστημόπλοιο Τζούνο έγραψε ιστορία αφού είναι πλέον σε τροχιά γύρω από το Δία.

Αυτό το ιστορικό γεγονός τιμά και η google με το σημερινό doodle.

Περίπου στις 07:00 (ώρα Ελλάδας) το πρωί της Τρίτης (05.07.2016), το κινούμενο με ηλιακή ενέργεια Διαστημόπλοιο Τζούνο, που έχει μέγεθος γηπέδου μπάσκετ, έφτασε στον Δία μετά από ένα μακρύ ταξίδι πέντε ετών και περίπου τριών δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων. Η επιτυχής… άφιξή του έγινε φυσικά δεκτή με χειροκροτήματα από τους επιστήμονες της NASA.
Για δεύτερη φορά, μετά το Galileo το 1995, ένα αμερικανικό διαστημικό σκάφος κατάφερε να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον τεράστιο και μυστηριώδη Δία, που περιβάλλεται από πυκνά νέφη. Η ατμόσφαιρα του Δία είναι διάσημη για τις τεράστιες θύελλες που μαίνονται σε αυτήν, με πιο γνωστή την λεγόμενη «μεγάλη ερυθρά κηλίδα», η οποία είναι διπλάσια από τη Γη, αν και συρρικνώνεται τα τελευταία χρόνια.

Το ρομποτικό σκάφος της NASA, το Διαστημόπλοιο Τζούνο, ενεργοποίησε τις μηχανές του για να επιβραδύνει όσο χρειαζόταν και στις 06:53 ώρα Ελλάδος αφέθηκε στη βαρυτική «αγκαλιά» του μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, εισερχόμενο έτσι σε τροχιά γύρω του.

Αν η μανούβρα εισόδου στην τροχιά του Δία είχε αποτύχει, δεν θα ήταν δυνατό να υπάρξει δεύτερη προσπάθεια. Γι’ αυτό, σύμφωνα με το BBC και το Space.com, οι επιστήμονες και μηχανικοί στο Εργαστήριο Αεριοπροώθησης (JPL) της NASA ξέσπασαν σε ζητωκραυγές, χειροκροτήματα και αγκαλιές, μόλις το Διαστημόπλοιο Τζούνο πέτυχε το στόχο του.

Τώρα θα παραμείνει 20 μήνες σε τροχιά προκειμένου να ερευνήσει στοιχεία για τον πλανήτη. Η κάθε περιστροφή του διαρκεί 14 ημέρες. Ο στόχος είναι να διερευνηθεί εάν ο Δίας διαθέτει σκληρό πυρήνα κάτω από τη νεφελώδη ατμόσφαιρα του και την πιθανότητα ύπαρξης νερού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
84 - 66
ΠΑΟΚ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;