Κάνουμε τις ευχές πραγματικότητα!
Πάντα σε μέρες εορτών, οι ευχές κυριαρχούν! Κάποιες έχουν φαντασία, κάποιες είναι απλές και ουσιαστικές, κάποιες τις εννοούμε και κάποιες άλλες τις λέμε απλά για να τις πούμε.

Πάντα σε μέρες εορτών, οι ευχές κυριαρχούν! Κάποιες έχουν φαντασία, κάποιες είναι απλές και ουσιαστικές, κάποιες τις εννοούμε και κάποιες άλλες τις λέμε απλά για να τις πούμε.

Τα τελευταία χρόνια έχω ξεπεράσει αυτό το σύνδρομο που μας κάνει να ευχόμαστε σε όλους, είτε φίλοι είναι είτε γνωστοί είτε συγγενείς. Προσπαθώ όταν εύχομαι να το εννοώ και οι ευχές να είναι από την καρδιά μου και μόνο. Να είναι ευχές που θα ήθελα να δω να πραγματοποιούνται και στα ανάλογα άτομα.

Ήταν κάποια εποχή, ειδικά στην αρχή των social media, που είχαμε την μανία να ευχόμαστε σε όλους για τα πάντα. Γενέθλια και γιορτές ανθρώπων που δεν είχαμε δει ποτέ από κοντά, ευχές για το Πάσχα από ανθρώπους που τον υπόλοιπο καιρό δήλωναν…σχεδόν άθεοι. Μηνύματα για καλή επιτυχία σε ανθρώπους που δεν ξέραμε καν τι κάνουν. Κάπου εκεί οι ευχές έχασαν το νόημά τους και φταίμε εμείς γι’ αυτό. Θα μου πεις κακό είναι να εύχεσαι για το καλό; Όχι, δεν είναι κακό, αλλά όταν γίνεται πλέον από συνήθεια χάνει το νόημά του και την ξεχωριστή του σημασία.

Καθώς πέρασαν τα χρόνια και συνηθίσαμε όλες αυτές τις νέες δυνατότητες και ξεκινήσαμε να βρίσκουμε πάλι το νόημα. Ακόμα βλέπω βέβαια ευχές που είναι ολόκληρα…κείμενα αλλά οκ, θα υπάρχουν αυτά. Είμαι σίγουρη έτσι και αλλιώς ότι οι άνθρωποι που τις γράφουν τις εννοούν (έστω και για κάποιους) και τις λένε με καλή πρόθεση.

Αυτό που θα ήθελα όμως να δω, μετά από τόσα ευχολόγια όλα αυτά τα χρόνια, είναι να κάνουμε αυτές τις ευχές πραγματικότητα. Να μην μένουμε στα λόγια, να προσπαθούμε αυτά που ευχόμαστε να τα εφαρμόζουμε κιόλας. Και εντάξει, πες τα χρόνια πολλά δεν μπορούμε να τα…προσδιορίσουμε (εκτός αν έχουμε κάνει καμιά περίεργη συμφωνία!). Αλλά μπορούμε να προσπαθήσουμε τα υπόλοιπα.

Μπορούμε να προσέχουμε και να έχουμε την υγεία που ευχόμαστε. Να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να την κρατήσουμε καλή (και ίσως έτσι έρθουν και τα πολλά τα χρόνια!). Μπορούμε να προσπαθήσουμε να έχουμε ευτυχία στη ζωή μας και να χαμογελάμε. Μπορούμε σίγουρα να χαιρόμαστε την οικογένειά μας και όσους μας αγαπούν και τους αγαπάμε. Μπορούμε να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο σε ό,τι κάνουμε ώστε να μην χρειάζεται να μας πουν καλή επιτυχία και να εμπλέξουν τον παράγοντα τύχη μέσα στην υπόθεση.

Οι πιο απλές ευχές είναι και οι πιο ουσιαστικές. Αυτές οι απλές ευχές μπορεί όμως να είναι και οι πιο δύσκολες στην πραγματοποίησή τους γιατί ακριβώς είναι οι πιο σημαντικές. Η ικανοποίηση όμως όταν τα καταφέρνουμε δεν ξεπληρώνεται με τίποτα!

Αυτό λοιπόν που εύχομαι είναι να…ευχόμαστε από καρδιάς και με την προοπτική να κάνουμε τις ευχές πραγματικότητα. Όχι πια κούφια λόγια αν δεν τα εννοούμε.

Χριστός Ανέστη λοιπόν και να είμαστε όλοι καλά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;