Δείτε το βίντεο από την αφή της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία!
Πρωθιέρεια ήταν η Κατερίνα Λέχου και μεταλαμπάδευσε τη Φλόγα στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια.

Σχεδόν 100 ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο στη Βραζιλία, η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε σήμερα, Πέμπτη, 21 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Λαμπαδηδρομία μετά την Αφή θα διεξαχθεί για επτά ημέρες σε όλη την Ελλάδα και η παράδοση της Ιερής Φλόγας στους Βραζιλιάνους διοργανωτές θα γίνει σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 27 του μήνα. Δες περισσότερα εδώ.

Η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί στη Βραζιλία και η Φλόγα στο Ρίο θα ανάψει στο στάδιο «Μαρακανά» στις 5 Αυγούστου, που είναι και η επίσημη ημερομηνία έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρωθιέρεια ήταν η Κατερίνα Λέχου και μεταλαμπάδευσε τη Φλόγα στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια. Το χορευτικό μέρος της Τελετής διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και είχε την υπογραφή της χορογράφου Άρτεμις Ιγνατίου σε μουσική του Γιάννη Ψειμάδα. Στη χορογραφία μετείχαν 29 Ιέρειες, 13 χορευτές αλλά και τέσσερις κορασίδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αιγάλεω

1

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

20-05-2024

Χερσονησος

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;