Ταινίες που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα!
Ταινίες που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες!

342178

Μερικές φορές πραγματικές ιστορίες είναι πολύ πιο συναρπαστικές και από φανταστικά σενάρια. Γι’ αυτό οι αρμόδιοι αποφασίζουν να στηριχτούν σε αυτές και να γυρίσουν μια ταινία!

Ωστόσο, μερικές φορές ναι μεν είναι φοβερές οι αληθινές ιστορίες αλλά προκειμένου να υπάρξει κάποια κορύφωση στην ταινία οι σεναριογράφοι αλλοιώνουν τα πραγματικά γεγονότα, κάποιες φορές λίγο παραπάνω απ’ ότι θα έπρεπε.

Αυτές είναι μερικές από τις πιο απίστευτες ταινίες που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα:

Hachiko (2009)

f15c3b1d40eb8b6dd3d1dec0fea13053

Υπόθεση: Η αληθινή ιστορία του πιστού σκύλου που μάζεψε μια μέρα τυχαία στο τρένο το αφεντικό του.

Milk (2008)

Υπόθεση: Η ιστορία του Χάρβεϊ Μιλκ, δημοτικού συμβούλου του Σαν Φρανσίσκο και πρώτου δηλωμένα ομοφυλόφιλου εκλεγμένου δημόσιου λειτουργού στις ΗΠΑ.

All Good Things (2010)

allgoodthings

Υπόθεση: Στη Νέα Υόρκη των ’70s ο γιος ενός πάμπλουτου μεσίτη, ο οποίος θέλει να ξεφύγει από τα οικογενειακά δεσμά, παντρεύεται μια φοιτήτρια. Γρήγορα αναγκάζεται να δουλέψει για τον πατέρα του, ενώ με το πέρασμα του χρόνου γίνεται βίαιος και όλο και πιο απόμακρος. Ώσπου μια μέρα η γυναίκα του εξαφανίζεται απροειδοποίητα.

My Left Foot

V5bzZvYTpIDk_GTjELIaj6W-8SZ7P3Ts_640x360_53950531639

Υπόθεση: Η αληθινή ιστορία ενός σπαστικού που μεγάλωσε σε μια φτωχογειτονιά του Δουβλίνου, αλλά χάρης στη θέλησή του έγινε διάσημος ζωγράφος και συγγραφέα

Into the Wild (2007)

342178

Υπόθεση: Ο Κρίστοφερ Μακάντλς αποφοιτά από το πανεπιστήμιο, εγκαταλείπει όμως την προοπτική μιας εύπορης ζωής και ξεκινά μια μακρά περιπλάνηση με τελικό προορισμό την Αλάσκα.

Τhe Imitation Game

2014, THE IMITATION GAME

Υπόθεση: Με την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο καθηγητής μαθηματικών Άλαν Τούρινγκ γίνεται μέλος μιας ομάδας Βρετανών επιστημόνων οι οποίοι προσπαθούν με άκρα μυστικότητα να σπάσουν το γερμανικό κώδικα επικοινωνιών. Αλαζόνας, εσωστρεφής κι εμμονοληπτικός, ο Τούρινγκ θέλει να δουλέψει με το δικό του τρόπο και όταν ο Τσόρτσιλ τον θέτει επικεφαλής της ομάδας, οι υπόλοιποι συνεργάζονται μαζί του απρόθυμα. Πιεσμένος από παντού, πρέπει να δείξει γρήγορα αποτελέσματα, τα οποία μοιάζουν να αργούν απελπιστικά…

A Beautiful Mind

a-beautiful-mind

Υπόθεση: Η αληθινή ιστορία του Τζον Φορμπς Νας, ιδιοφυούς μαθηματικού που βραβεύτηκε με Νόμπελ, αλλά προηγουμένως πάλεψε πάνω από 30 χρόνια με τις σχιζοφρενικές τάσεις του, τις οποίες και κατάφερε να θεραπεύσει χάρη στη δύναμη του μυαλού του και τη φροντίδα της γυναίκας του.

The Pianist

Υπόθεση: Η αληθινή ιστορία του Πολωνο-εβραίου πιανίστα Βλαντισλάβ Σπίλμαν, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει στο γκέτο της Βαρσοβίας χάρη στη φήμη του ως μουσικού, προσπαθώντας ταυτόχρονα να παραμείνει ψυχρός θεατής των φρικαλεοτήτων που συνέβαιναν γύρω του.

12 Years a Slave (2013)

Υπόθεση: Ο Σόλομον Νόρθαπ είναι ένας Αφροαμερικανός οικογενειάρχης ο οποίος ζει ελεύθερος στην προεμφυλιακή Νέα Υόρκη. Θα απαχθεί όμως από δουλεμπόρους και θα πουληθεί ως σκλάβος σε μια φυτεία του Νότου χωρίς να μπορεί να αποδείξει την αληθινή του ταυτότητα.

Catch Me if You Can (2002)

catch-me-if-you-can

Υπόθεση: Ένας πράκτορας του FBI βάζει σκοπό της ζωής του να συλλάβει τον Φρανκ Αμπαγκνάλ, σπεσιαλίστα στις πλαστογραφήσεις επιταγών, ο οποίος σε ηλικία μόλις 21 ετών άσκησε τα επαγγέλματα του πιλότου, του γιατρού και του δικηγόρου! Μόνο που κάθε φορά που έβρισκε τα ίχνη του, ο Φρανκ βρισκόταν ένα βήμα πιο μπροστά και του ξέφευγε.

Schindler’s List (1993)

Υπόθεση: Η αληθινή ιστορία του Οσκαρ Σίντλερ, ενός Γερμανού βιομηχάνου, που έσωσε 1.300 Εβραίους από το γκέτο της Βαρσοβίας, παρουσιάζοντάς τους ως απαραίτητους για το Τρίτο Ράιχ ειδικευμένους εργάτες.

Das Experiment

Das_Experiment

Υπόθεση: Ένας δημοσιογράφος δέχεται να πάρει μέρος σε ένα πείραμα, όπου για δύο εβδομάδες 20 άντρες κλείνονται σε μια φυλακή-στούντιο και μοιράζονται ανάλογα τους ρόλους των κρατουμένων και των δεσμοφυλάκων. Το πείραμα όμως σύντομα ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, καθώς οι συμμετέχοντες αφήνουν να εκδηλωθεί η φασίζουσα προσωπικότητα που ενδεχομένως φωλιάζει στον καθένα μας.

Goodfellas

goodfellas

Υπόθεση: Η αληθινή ιστορία ενός γκάνγκστερ του Μπρούκλιν, που ξεκίνησε το 1950 ως παιδί για θελήματα της Μαφίας κι εξελίχθηκε σε αδίστακτο εγκληματία.

127 hours

Υπόθεση: Ένας νεαρός ορειβάτης φεύγει για ένα σαββατοκύριακο στη Γιούτα, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν γνωστό του. Εκεί, όμως, ένας βράχος θα πέσει πάνω στο χέρι του και θα τον παγιδεύσει σε ένα έρημο φαράγγι.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
12 Μαϊ. 2024
ΚΟΛ
17:15
-
ΟΣΦΠ
12 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;