Κάιρο: Ένας γκραφιτάς έβαψε 50 κτήρια δίνοντας ένα υπέροχο μήνυμα!
Ο El Seed κατάφερε να βάψει 50 κτήρια στο Κάιρο χωρίς να τον καταλάβει κανείς από την κυβέρνηση!

 

Zaraeeb_Air_Nacelle_HR

O El Seed κατάφερε να βάψει 50 κτήρια στο Κάιρο, να δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα γκραφίτι στον κόσμο, χωρίς να τον καταλάβει κανείς από την κυβέρνηση! 

Το mural του El Seed στο Κάιρο προφανώς έχει γίνει viral. Μέσα σε κτίρια από τούβλα και σωρούς από σκουπίδια, με την πρώτη ματιά φαίνεται χωρίς συνοχή. Ωστόσο εάν το δει κανείς ψηλά μπορεί να διαβάσει το μήνυμα: «Αν κάποιος θέλει να δει το φως του ήλιου, θα πρέπει να σκουπίσει τα μάτια του».

collage

Ολόκληρο το έργο καταλαμβάνει 50 κτίρια και του πήρε τρεις εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.

Οι κάτοικοι και οι γείτονες ήταν όλοι ενήμεροι, μάλιστα προσέφεραν στον el Seed και τα 20 άτομα που τον βοηθούσαν, τσάι ή φαγητό. Παράλληλα σύμφωνα με τις δηλώσεις του καλλιτέχνη, όλο το σχέδιο οργανώθηκε με απόλυτη μυστικότητα καθώς η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει πολύ αυστηρούς νόμους που απαγορεύουν την καλλιτεχνική έκφραση.

elseed-cairo3

Το πιο όμορφο όμως απ’ όλα είναι το μήνυμα που γράφει με μια γραμματοσειρά που ο ίδιος ονομάζει “calligraphy” δηλαδή καλλιγραφία και γκραφίτι μαζί.

Το μήνυμα τονίζει τη σημασία του να μην κρίνουμε τους ανθρώπους μόνο και μόνο εξαιτίας των συνθηκών που τους περιβάλλουν πράγμα που ταιριάζει με τις συνθήκες ζωής στη συγκεκριμένη, μισογκρεμισμένη γειτονιά που όμως είναι γεμάτη ζωή.

Το γκραφίτι αυτό ο el Seed το ονομάζει «Αντίληψη». Ο el Seed σχεδιάζει να γυρίσει στη γειτονιά σε μερικούς μήνες και να κάνει ένα βιβλίο και ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με αυτό το έργο, το οποίο θα μείνει εκεί λέει, «όσο η γειτονιά το θέλει».

O καλλιτέχνης επίσης δήλωσε πώς το έργο είναι αφιερωμένο στους Zabaleen, τους ανθρώπους των “σκουπιδιών”. Αυτοί ιστορικά στερούνται τα δικαιώματά τους επειδή ανήκουν σε μια χριστιανική αίρεση, όντας κάτοικοι μιας μουσουλμανικής χώρας. Ονομάζονται δε έτσι επειδή είναι αυτοί που έχουν τη σκληρή δουλειά να μαζεύουν τα σκουπίδια της πόλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Σινδος

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;