Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις 18 ως 25 Ιανουαρίου
Μία νέα εβδομάδα που ακόμη έχει ίχνη της προηγούμενης, ξεκινά.

Zwdia

Από την Λίλιαν Σίμου

Μία νέα εβδομάδα που ακόμη έχει ίχνη της προηγούμενης, ξεκινά.

Ο ανάδρομος Ερμής συνεχίζει την πορεία του στον Αιγόκερω και αναμοχλεύει μνήμες και υποθέσεις των κοινωνικών μας σχέσεων ή επιλογών.

Καθώς το τετράγωνο του Ουρανού στον Κριό με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω ατονεί μεν, αλλά ισχύει ακόμη , ο Ερμής το αγγίζει στα μέσα της εβδομάδας και πυροδοτεί τις καταστάσεις που ήδη έχουμε βιώσει.

Η πενταετία που έχουμε διανύσει έχει φέρει μεγάλες ανατροπές στη ζωή μας και στα κοινωνικά μας ιδεώδη. Ωστόσο, σημαντικό είναι πως όλα έχουν έναν αέρα ανανέωσης, θα γίνουμε ξανά ετοιμοπόλεμοι και μαχητικοί. Όμως, στην ταχύτητα των εξελίξεων, υπάρχει μία αδυναμία που πρέπει να προσεχθεί….

Οι ιδέες είναι πιο φωτεινές και έξυπνες, γεμάτες σπίθα και ενθουσιασμό. Ακόμη μία φορά, έχουμε την ανάγκη να αναπτύξουμε τα ταλέντα μας για να ηγηθούμε στις καταστάσεις που μας ενδιαφέρουν.

Η οπτική μας αλλάζει σταδιακά και τα λάθη του χθες πρέπει να εξαλειφθούν, καθώς ο Ουρανός προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά του δογματικού, του περιοριστικού, του σαθρού και πεπερασμένου σε κάθε σημαντικό τομέα για μας.

Δεν υπάρχει ασφάλεια και σταθερότητα, αντίθετα όλα μοιάζουν να ρέουν κάτω από το βάρος σεισμικών δονήσεων. Υπάρχουν και θα υπάρξουν εκπλήξεις, που θα μας οδηγήσουν σε επινοήσεις και έμπνευση.

Η επανάσταση γίνεται τρόπος ζωής και θα εκδηλωθεί στον καθένα μας με τον τρόπο που ταιριάζει στο ατομικό του ωροσκόπιο.

Η δυσκολία μέσα στην εβδομάδα όμως είναι η παρορμητική δυναμική του Ερμή που ανυπόμονα θέλει να λύσει διαφορές, καταστάσεις περίπλοκες ή υπόλοιπα του παρελθόντος.

Η δυναμική του βγαίνει με επιθετικό τρόπο, ενίοτε σκληρό ή άκαμπτο. Μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, αλλά και κρίση σε σχέσεις, συνεργασίες, να ειπωθούν λόγια με πικρία.

Πρέπει να θυμόμαστε όμως, πως όσο επικρατεί η ανάδρομη φορά του Ερμή, όλες οι καταστάσεις που μας απασχολούν δεν έχουν βρει τη λύση τους. Αντίθετα, θα έχουμε την δυνατότητα να τις επιλύσουμε μόλις ορθοδρομήσει, δηλαδή μετά τις 26 του μήνα…

Γι αυτό, ας συλλέξουμε το «υλικό» για να το επεξεργαστούμε, ας έχουμε σύνεση, εγκράτεια και όλα θα βρουν τον δρόμο τους!

Κριός

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί μπορεί να κάνετε πολλές βεβιασμένες κινήσεις. Πάθη, αδυναμίες, ένταση και ενθουσιασμός, ωθούν να πάρετε πρωτοβουλίες και να κάνετε μία νέα αρχή. Θα δεχθείτε όμως προσωπική επίθεση από άτομα που απαιτούν να είστε πιο συγκαταβατικοί ή βολικοί γι’ αυτούς. Ή φθονούν τον ενθουσιασμό και την δύναμη που διαθέτετε, για να δώσετε ξανά την μάχη για το μέλλον σας. Είναι δύσκολο να κατανοήσουν πώς εσείς θα είστε πάντα στην πρώτη γραμμή, έστω και λαβωμένοι. Μην εμπιστεύεστε ιδέες παντού, μην καθορίζετε τις αποφάσεις σας από τις συμβουλές άλλων, αλλά μειώστε τις απαιτήσεις σας για να γίνουν όλα άμεσα και σύντομα. Χρειάζεται χρόνος ακόμη για να αποκολληθείτε από αδυναμίες του χθες και να αντιληφθείτε την σκοτεινή πλευρά κάποιων φίλων, ή κοινωνικών συναναστροφών.

Ταύρος

θα πρέπει να κάνετε μεγάλη υπομονή ως τα μέσα του χρόνου αυτού, γιατί θα βιώσετε μεγάλη εσωτερική αναταραχή. Η ένταση των ημερών, σας δημιουργεί περισσότερη ανασφάλεια από ό,τι άλλες περιόδους. Επειδή όμως είναι μία εμπειρία λίγων ημερών, θα ήταν σημαντικό να απαιτήσετε από τον ίδιο σας τον εαυτό να γίνει πιο δραστήριος και πιο άμεσος στις αποφάσεις. Πολλές ιδέες και πολλές σκέψεις, πολλές αγωνίες και πολλά όνειρα, σας έχουν κουράσει. Αλλά σπέρνουν, δίχως να το καταλάβετε, τον σπόρο της αλλαγής και θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε αργότερα μία νέα πορεία. Κυρίως από τις 26 του μήνα και μετά, θα έχετε την ευχέρεια, πολλά από όσα σκέπτεστε σήμερα, να γίνουν πραγματικότητα σταδιακά. Ως τότε, προσοχή στις συμβουλές προσώπων που αγαπάτε και μπορεί να σας παρασύρουν. Προσοχή επίσης σε αγωνίες βαθιά ριζωμένες που δημιουργούν προσκολλήσεις και δεν σας επιτρέπουν να έρθει μία αλλαγή επί της ουσίας αυτή την περίοδο. Κάποιος που ζηλεύει την υπομονή σας, την υποσκάπτει με προφάσεις, γι’ αυτό τον λόγο, μην ενδώσετε.

Δίδυμοι

Θα έχετε στόχους και πολλά σχέδια, κάτι που σας ενθουσιάζει. Όμως δεν είναι εύκολο να παραμείνετε σταθεροί σε ένα πρόγραμμα και αυτό θα σας δυσκολέψει. Η πορεία σας θα είναι γεμάτη αλλαγές και πολλές-πολλές γνωριμίες. Επικοινωνιακοί και άνετοι στην εναλλαγή των εντυπώσεων, μπορείτε να χαρείτε αυτή την περίοδο τις καταστάσεις που σας επιβάλλονται. Ίσως η συμμετοχή σας σε μία ομάδα, ένα χώρο πολιτικοποιημένο ή με κοινωνικές προεκτάσεις και στόχους, θα σας φέρει στο προσκήνιο σημαντικών εξελίξεων. Εκεί να σας θαυμάσουν για τον λόγο σας, ευθύ, μαχητικό και ρεαλιστικό. Θα εμπνεύσετε τους γύρω σας, θα κερδίζετε τις εντυπώσεις αλλά και την ζήλια. Κάποιο άτομο από τον οικογενειακό σας περίγυρο θα γίνει αφορμή να συγκρατήσετε λίγο τα όνειρά σας και θα σας φέρει σε δίλημμα. Μην χαλαρώσετε την δράση σας και κυρίως, μην ενδώσετε στην φοβία και την ανασφάλεια. Αλλά από την άλλη πλευρά, αποφύγετε να εμπιστεύεστε όσους σας φέρονται φιλικά και μοιάζουν να ακολουθούν τις ιδέες σας. Μπορεί να παίζουν ένα άλλο ρόλο πλάι σας, λιγότερο καθαρό.

Καρκίνος

Ακόμη μία φορά δέχεστε προκλήσεις στην καριέρα και θα πρέπει να επιλέξετε πλέον σωστά, ανατρέποντας αδυναμίες του χθες. Καθώς έχετε ένα προβεβλημένο προφίλ, μπορείτε να αναπτύξετε τις απόψεις σας και τις ιδέες σας. Να κάνετε προτάσεις, αλλά και να δεχθείτε προτάσεις στη ζωή και στον ρόλο που θα θέλατε να διαδραματίσετε τα επόμενα χρόνια. Είναι αρκετά δύσκολο αυτή την ώρα να δείτε ξεκάθαρα τι σας επιφυλάσσει το μέλλον (φυσικά το ατομικό σας ωροσκόπιο θα είναι πιο σαφές, αν μελετηθεί). Εκείνο που πρέπει να θυμάστε όμως είναι, ότι είστε σε μία διαδικασία διαρκούς ανανέωσης και νέων ξεκινημάτων, που θα είναι απαραίτητο να είστε στο κέντρο των εξελίξεων. Ιδέες σας θα γίνουν αφορμή να σας ζητήσουν περισσότερη αφοσίωση στο έργο σας και θα έρθουν να φέρουν μία αλλαγή αλλά και μία νέα προοπτική. Οι γνωριμίες σας στον χώρο της καριέρας απαιτούν την προσοχή σας. Θα είναι άλλοτε πρόθυμες να σας στηρίξουν και άλλοτε θα κρύβουν ζήλια και φθόνο ανταγωνιστικό. Κάποιες παραινέσεις ή συμβουλές, δεν θα είναι λοιπόν ειλικρινείς.

Λέων

Θα προωθήσετε ιδέες και όμορφες δημιουργίες, καθώς θα φανείτε λιγότερο αργοί αυτή την εποχή. Αν και δεν σας αρέσουν μεγάλες ανατροπές, θα έρθουν αυτές που αξίζουν για σας. Ιδεολογικά και μόνο, είστε σε μία εγρήγορση. Μάχιμες ιδέες και ίσως ένα ταξίδι να σας απασχολήσει. Αν δεν είναι ένα ταξίδι μέσω της γνώσης, μπορεί να είναι η επαφή με το εξωτερικό ή μία ξένη νοοτροπία. Ωστόσο, φιλοσοφία και ιδεολογία διαμορφώνουν ένα νέα προσωπικό προφίλ για σας. Θα προσέχετε όμως, όσο το δυνατόν, τον δογματισμό. Κι αυτό γιατί κάτω από το εύρος των προβληματισμών, θα φανούν και άτομα λίγο περίεργα που θα θέλουν να εκμεταλλευτούν την δική σας αίσθηση για ζωή και χαρά. Η δημιουργικότητά σας δεν πρέπει να μοιραστεί σε πολλά και πολλούς αυτή την περίοδο. Μην ενθουσιάζεστε και μην επιτρέπετε να είστε ανοιχτοί σε όλους και όλα. Είστε αντίθετα, πολύ πιο κοντά στα γεγονότα και τις ιδέες, που θα αρχίσουν να υλοποιούνται από τις 26 του μήνα και μετά. Ως τότε, υπομονή, περίσκεψη και όχι βιαστικές αποφάσεις.

Παρθένος

Θα έχετε την δυνατότητα να ψάξετε βαθύτερα για αξίες και αδυναμίες ή φοβίες, ίσως μάλιστα η αναταραχή αυτή δημιουργήσει επιπρόσθετο άγχος. Σας κουράζει η ανάγκη να διασφαλίσετε τα κεκτημένα σας, επομένως θέλετε και έχετε περισσότερες απαιτήσεις υλικές και οικονομικές. Επειδή όμως είναι αντιφατικές οι μέρες αυτές, η αγωνία σας κορυφώνεται. Άδικα όμως, αυτό ας το σκεφθείτε σοβαρά. Απαιτήσεις πάντα θα υπάρχουν και πάντα θα σας φέρνουν νέες λεπτομέρειες για ό,τι δεν έγινε επαρκώς σωστά. Ωστόσο, αφεθείτε λίγο πιο χαλαρά. Αν έχετε ένα σύντροφο, θα φανείτε ζηλιάρηδες και αρκετά απαιτητικοί. Θα σας δώσει αφορμές για αγωνία και ίσως θα σας φέρει σε δύσκολη θέση, η ανάγκη να ζητάτε διαρκώς αποδείξεις της αγάπης και της αφοσίωσής του. Δεν σας κολακεύει αυτή η συμπεριφορά, δεν σας ταιριάζει η καχυποψία και το πάθος που γίνεται έκρυθμο. Χαλαρώστε, απολαύστε ή συζητήστε ήπια τις αγωνίες σας.

Ζυγός

Ανήκετε στο ζώδιο που θα δεχθεί ή αναθεωρεί τη στάση του απέναντι σε νέες γνωριμίες, συνεργασίες, προτάσεις, αλλά δεν θα είναι σωστό να αποδεχθείτε κάθε πρόκληση και να αντιδράσετε παρορμητικά. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να αντισταθείτε σε άτομα που σας γοητεύουν και φαίνονται ενθουσιώδη, φλογερά ή παρορμητικά. Σας δίνουν ιδέες και σας κάνουν να θέλετε να αποφασίσετε να μπείτε σε δράση και σε πειρασμό ίσως… Κάποιες ιδέες όντως αξίζουν τον κόπο και είναι οι ιδέες που σας προσφέρουν έδαφος για μία νέα αρχή συνεργασίας ή σχέσης. Αν είστε ήδη σε μόνιμη σχέση, ενδεχομένως το δίλημμα θα είναι μεγάλο, όχι μόνο τώρα, αλλά ως τις αρχές του επόμενου μηνός περίπου. Δεν θα είναι εύκολο να δείτε ξεκάθαρα. Ειδικά αυτές τις μέρες όμως, οι συμβουλές δεν θα είναι μόνο ειλικρινείς. Θα υπάρχει άτομο που σας ζηλεύει και μπορεί υποβολιμαία να σας ωθήσει σε αποφάσεις βιαστικές και καθοριστικές. Μην εγκλωβιστείτε, μην αφεθείτε στις αδυναμίες και φοβίες σας. Θα τις εκμεταλλευτούν σε βάρος σας. Χαρείτε τις νέες προοπτικές, αλλά διατηρείτε επιφυλάξεις και ελέγχετε άτομα που σας πλησιάζουν.

Σκορπιός

Θα έχετε πολλές ασχολίες και θα βιάζεστε να αναλάβετε πολλά μαζί, κάτι που θα σας κουράσει ιδιαίτερα. Καθώς είστε σε αναμονή σοβαρών εξελίξεων, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία των ημερών, αφού υπάρχουν ιδέες, προτάσεις και απαιτήσεις διαρκώς νέες. Επιθυμείτε να τακτοποιήσετε πολλές εκκρεμότητες, αλλά έχετε δεσμεύσεις και αρκετές αδυναμίες ακόμη για συγκρότηση και δράση. Είστε σε κανονική πορεία πλέον προκειμένου να εφαρμοστούν οι ιδέες σας μέσα στον επόμενο μήνα, ή τουλάχιστον από τότε και στην συνέχεια. Αυτές τις μέρες, θα ήταν καλό να είστε επιφυλακτικοί στις συζητήσεις με συναδέλφους και κυρίως υφισταμένους. Υπάρχουν άτομα που ανταγωνίζονται υπόγεια. Αφήστε το ένστικτο να σας οδηγήσει. Συνήθως δεν σας ξεγελά. Μην υπερβάλλετε στις επιθυμίες και μην έχετε τον εγωισμό να αναλαμβάνετε τα πάντα μόνοι, ή πολλά παράλληλα.

lilian

Τοξότης

θα έχετε πολλές ευκαιρίες για περιπέτειες, για διασκέδαση, για δημιουργία και χαρά. Ας μάθετε όμως να επιλέγετε τι αξίζει τελικά να κάνετε. Εκμεταλλευτείτε την εσωστρέφεια των ημερών, δίχως όμως να κολλάτε σε εύκολες λύσεις. Εκεί θα είναι η παγίδα σας. Επιπόλαια ή ανέμελα, κάποιοι φίλοι θα θελήσουν να σας φέρουν σε περιπέτεια. Εσείς δεν λέτε εύκολα «όχι», δεν αρνείστε την συμμετοχή πολλών ανθρώπων στα προσωπικά σας και δεν αφήνετε ευκαιρία για χαρά, ξεκίνημα να πάει χαμένη. Ωστόσο, διασκορπίζεστε πολύ εύκολα, αφήνετε στη μέση ό,τι κάνετε και δεν μπορείτε να συγκροτήσετε μία σωστή διαδρομή. Επειδή η ζωή θα έχει απαιτήσεις από εσάς και μάλιστα από τον επόμενο μήνα και μετά, θα μπείτε σε υποχρεώσεις επαγγελματικές αρκετά πιεστικές, θα ήταν καλό να μην έρθει η στιγμή θα αναπολήσετε τις χαμένες ευκαιρίες. Προστατευθείτε από εύκολες λύσεις, επιβάλλετε στον εαυτό σας μία τάξη και μην εμπιστεύεστε τις φιλικές παραινέσεις που σας αποδιοργανώνουν.

Στον Αιγόκερω

Θα θέλετε να θέσετε νέες βάσεις στη ζωή σας και να κάνετε μία αλλαγή σε ό,τι θεωρείτε θεμελιώδη αξία. Σημαντικό θα είναι να αφιερωθείτε στην οικογένεια και θα είστε εκεί πολύ συγκροτημένοι. Υπάρχουν εντάσεις, κάποιες ίσως έχουν δημιουργήσει έκρυθμη ατμόσφαιρα και είστε συνυπεύθυνοι. Μπορεί να τους αμελήσατε, για να κάνετε ένα κοινωνικό προφίλ πολύ προβεβλημένο. Μπορεί να ήσασταν πολύ κυριαρχικοί (αυτό θα φανεί στο ατομικό σας ωροσκόπιο φυσικά). Είναι απαιτητό πλέον να κάνετε μία νέα αρχή στις μεταξύ σας σχέσεις. Αυτό θα φέρει ηρεμία και ενδεχομένως θα θεμελιώσει μία εμπιστοσύνη και μία ζεστασιά που λείπει αυτή τη στιγμή. Μην υπάρχει όμως ιδιοτέλεια στις προθέσεις των επαφών αυτών. Αποφύγετε να προσκολλάστε στο χθες, αλλά και χειριστείτε ήρεμα όσους είναι προσκολλημένοι σε φοβίες και αδυναμίες. Ενθαρρύνετε συμβουλευτικά, αλλά με ζεστασιά, δίνοντας κίνητρα. Είναι σημαντικό να είστε σε μία κατάσταση που θα φέρει ξανά ηρεμία, νέες βάσεις για επικοινωνία και θα σας δώσει δύναμη να παλέψετε για ένα καλύτερο μέλλον. Προσωπικές οι επιλογές σας, αλλά χρειάζονται την υπομονή σας ως τις 26 του μήνα για μία σαφή εικόνα.

Στον Υδροχόο

Θα έχετε αρκετές ιδέες και θα είστε ευρηματικοί, με πολλές επαφές και πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Αρκεί να κάνετε και ένα βήμα ολοκληρωμένο τελικά. Οι στιγμές που κυλούν είναι για σας πολύτιμες, αφού θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Αλλά οι επιθυμίες είναι πολλές και δεν θα είναι εύκολο να καταλήξετε. Ας είστε κοινωνικοί, η επαφή με άλλους θα σας βοηθήσει. Ας είστε διαρκώς σε μία εγρήγορση, γιατί πολλές νέες συναντήσεις, θα φέρουν ιδέες που θα σας εντυπωσιάσουν. Κι εσείς όμως με τη σειρά σας θα εντυπωσιαστείτε με την διαρκή άνεση στον λόγο, γραπτό ή προφορικό, που διαθέτετε. Θα πείθετε και θα γοητεύετε μέσω του λόγου σας. Ωστόσο, θα έρθουν κοντά σας κάποια άτομα που δεν θα είναι τόσο ειλικρινή. Θα έχουν δικές τους βλέψεις και απαιτήσεις. Αποφύγετε να μοιράζεστε όλες τις σκέψεις. Αποφύγετε να είστε σε μία διαρκή αναστάτωση και διαρκή αγωνία που σας κάνει να διασκορπίζεστε σε πολλά. Επικεντρωθείτε σε μία νέα προοπτική, οργανώστε τη και αγαπήστε τη. Έτσι θα αποδώσετε. Προσοχή όμως στην επιλογή των συμβουλών που σας δίνουν.

Στους Ιχθείς

Θα έχετε ανάγκη από διασφάλιση των κεκτημένων και των αξιών σας, είστε όμως συχνά αναποφάσιστοι και κάθε παρόρμηση γίνεται δίχως πολύ περίσκεψη. Ας προσέξετε. Είναι μεγάλη η ανασφάλεια που θα σα κάνει να λειτουργήσετε κάποιες στιγμές σπασμωδικά. Δεν είναι σωστό να μείνετε αδρανείς φυσικά, αλλά μην κάνετε βιαστικές κινήσεις. Κάποια συμβουλή ίσως είναι μικρόψυχη. Κάποιο άτομο που σας πλησιάζει, ενδέχεται να βολιδοσκοπεί τις αδυναμίες σας. Είναι βασικό το επόμενο τρίμηνο να είστε σε μία σωστή και απαιτητική εγρήγορση, αλλά όμως δεν θα κερδίζετε τις προκλήσεις, με βιαστικές ή μονόπλευρες αποφάσεις και ιδέες. Σας δημουργείται η ανάγκη να κάνετε μία αλλαγή, καθώς δεν θα σας προσφερθεί η ευκαιρία για γνώση και για συνειδητοποίηση μέσα από την παρούσα κατάσταση. Έχει τελειώσει ένα κεφάλαιο προσωπικής σας έκφρασης, έχει ολοκληρωθεί η παρουσία σας σε ένα τομέα της ζωής σας και πρέπει να προχωρήσετε. Μην κάνετε όμως πολλά παράλληλα, μην ζητάτε άμεσες λύσεις. Από το καλοκαίρι και μετά, θα είναι πιο εύκολα πολλά θέματά σας. Τώρα, συγκρατήστε τις αγωνίες και τις αδυναμίες σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;