Τελικά γυρνάει ο διακόπτης;
Εσείς οι ίδιοι αναστηθήκατε θεωρείτε;

start

Πώς τα περάσατε;; Ευχηθήκατε και εσείς, εκτός από την κανονική ανάσταση, και προσωπική και ηθική και εθνική και όλα τα άλλα καλά;

Εσείς οι ίδιοι αναστηθήκατε θεωρείτε;

Γενικά, σε γιορτές ή σημαντικές ημερομηνίες έχουμε την τάση να δίνουμε υποσχέσεις στον εαυτό μας ότι θα αλλάξουμε την ζωή μας και άλλα τέτοια. Τα λέμε κάθε χρόνο, σαν ραντεβού. Χριστούγεννα, Πάσχα, γιορτές, γενέθλια.

Υποσχόμαστε ότι δεν θα αφήνουμε τους άλλους να μας πληγώνουν, υποσχόμαστε ότι κάνουμε πράγματα για εμάς, υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε εμείς ικανοποιημένοι και όχι οι άλλοι, θα κάνουμε τα πάντα για να πάνε όλα όπως τα θέλουμε. Δεν θα αγαπάμε αυτούς που μας πληγώνουν, δεν θα κάνουμε υπομονή γι αυτούς που δεν μας εκτιμούν, δεν θα κρατάμε πράγματα μέσα μας που μαζεύονται και κοντεύουν να μας πνίξουν.

Ωραία τα λέμε. Τα λέμε βασικά σαν να υπάρχει ένας μαγικός διακόπτης που γυρνά και κλείνει συναισθήματα, σκέψεις, ελπίδες, όνειρα. Γίνεται ρε παιδιά αυτό; Δεν γίνεται νομίζω. Ή γίνεται μόνο αν συμβεί κάτι πολύ σημαντικό και ….σοκαριστικό, κάτι που θα μας ταρακουνήσει και που θα μας καθορίσει. Κάθε πότε όμως γίνεται κάτι τέτοιο; Και αν γίνει, δεν επαναλαμβάνεται κάθε τρεις και λίγο.

Χωρίς την υπόγεια δουλειά της λογικής σκέψης, εμείς εξακολουθούμε να τα σκεφτόμαστε όλα αυτά. Συνεχίζουμε να ελπίζουμε και να θεωρούμε ότι οι υποσχέσεις που δίνουμε στον εαυτό μας είναι μια πραγματική πιθανότητα και όχι ένα μακρινό όνειρο. Σαν κάθε Ανάσταση που την συμβολίζουμε με την ελπίδα παρόλο που ξέρουμε ότι στην σημερινή εποχή ελάχιστα έχει συγκρατήσει το αρχικό της νόημα.

Σίγουρα μετά από σκέψη και «ανάλυση» αυτός ο διακόπτης μπορεί να δημιουργηθεί στο μυαλό μας, στην ψυχή μας και στην καρδιά μας αλλά η αποτελεσματικότητά του θα είναι ένα θέμα προς συζήτηση που μπορεί και να μη μας αρέσει. Ίσως θα βοηθούσε λοιπόν ένα μικρό καλάθι για το τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να μην απογοητευτούμε σκεπτόμενοι μεγάλα σχέδια και μελλοντικές πραγματικότητες.

Επειδή ακόμα είμαστε σε mood γιορτών θα ευχηθώ πάνω από όλα υγεία και αγάπη. Αγάπη για τους δικούς μας ανθρώπους, αγάπη προς εμάς, αγάπη από εμάς για εμάς. Πάρτε αποφάσεις που θεωρείτε καλές για τον εαυτό σας αλλά μην περιμένετε να γίνουν όλα δια μαγείας. Και όσο θα σκέφτεστε αυτές τις αποφάσεις, μην ξεχάσετε ότι μπορεί να αφορούν και άλλες ψυχές εκεί έξω. Μπορεί αυτές να μην νοιάζονται για εσάς αλλά δεν θέλετε να πέσετε στο επίπεδό τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;