Ποια είναι τα αίτια που μας οδηγούν στην απιστία;

Ποια είναι τα αίτια που μας οδηγούν στην απιστία;

Τι είναι αυτό που μας κάνει να απιστούμε και να ενδίδουμε σε διάφορους πειρασμούς; Για ποιο λόγο παραστρατούμε και είμαστε αδύναμοι να ελέγξουμε τον εαυτό μας;

Σύμφωνα με έρευνες το 32% των αντρών και το 19% των γυναικών έχουν ή θα ήθελαν να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις… Αυτή είναι αναμφίβολα μία από τις πιο βασικές αιτίες διαζυγίου. Είναι όμως και μία από τις πιο συχνές αιτίες χωρισμού. Ή μήπως δεν είναι αυτή η αιτία, αλλά η αφορμή.

Πέντε λόγοι που μας οδηγούν στην απιστία είναι οι εξής:

1. Η έλλειψη επικοινωνίας και κατανόησης συχνά οδηγεί στην ψυχική και σωματική απομάκρυνση του ζευγαριού. Όταν ο ένας δεν καταλαβαίνει τον άλλο, τις ανάγκες και τα “θέλω” του, και δεν υπάρχει υποχώρηση σε κάποια θέματα, τότε λογικό είναι οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο να ψυχρανθούν.

2. Η ρουτίνα και οι υποχρεώσεις είναι ένας ακόμη παράγοντας. Η σχέση θέλει τον χρόνο της και συνεχώς θα πρέπει να βρίσκετε τρόπους ώστε να την ανανεώνεται και να της δίνεται μια τονωτική ένεση. Παραμελώντας το ταίρι μας και παραμένοντας προσκολλημένοι στην εργασία και στις καθημερινές υποχρεώσεις, ουσιαστικά παραμελούμε την ίδια την προσωπική μας ζωή. Συν του ότι καταστρέφουμε το ειδύλλιο και πληγώνουμε θανάσιμα τον έρωτα.

3. Η ανικανοποίητη σεξουαλική ζωή ίσως είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους. Πολλές φορές χάνεται το σεξουαλικό ενδιαφέρον μέσα στη σχέση, ή εμφανίζεται κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία και οι σύζυγοι δυσκολεύονται “να αγγίξουν” το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται όλο και μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους. Καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να κάνετε διάλογο, να μοιράζεστε τους φόβους και τις ανησυχίες σας, για να μπορέσετε να τα αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά! Με το να κλείνετε τα μάτια και τα αυτιά σας σε ένα πρόβλημα δεν το διευθετείτε, αλλά το διογκώνετε!

4. Η επιβεβαίωση. Πολλοί άνθρωποι μέσα από περιστασιακές εξωσυζυγικές σχέσεις νιώθουν επιθυμητοί και επιβεβαιώνουν τη φιλαρέσκειά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Teens.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;