Σε 15 ημέρες θα γνωρίζουμε ποιος είναι ο ένοικος του τάφου στην Αμφίπολη!

amfipoli

Απάντηση στο φλέγον ερώτημα για το ποιος έχει ταφεί στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη ενδέχεται να έχουμε σε 15 ημέρες, καθώς τόσο είναι το χρονικό διάστημα που υπολογίζει η ανασκαφική ομάδα ότι θα χρειαστεί προκειμένου να ολοκληρώσουν τις εργασίες και να εξακριβώσουν τα πορίσματα των ερευνών.

Το μεγαλύτερο μέρος των χωμάτων έχει ήδη απομακρυνθεί και ο τρίτος θάλαμος σύντομα θα είναι απολύτως ελεύθερος.
Και ενώ η ανασκαφή φτάνει στο τέλος της και πλησιάζουμε στη λύση του μυστηρίου, δημιουργούνται νέα ερωτηματικά ως προς επιμέρους ευρήματα.

Τα κεντρικά ερωτήματα των ημερών σχετίζονται, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, με τις Σφίγγες. Πώς έσπασαν τα κεφάλια τους, πώς βρέθηκε το ένα στο κατώφλι του τρίτου θαλάμου, γιατί τα πρόσωπά τους έχουν διαφορετική υφή από το σώμα τους;

Σε ό,τι αφορά την απόσπαση των κεφαλιών, οι εκδοχές είναι τρεις: Η πρώτη είναι να αποσπάστηκαν από ισχυρό σεισμό, η δεύτερη είναι να τα απέσπασαν οι τυμβωρύχοι και η τρίτη είναι και τα δύο κεφάλια, τα οποία είχαν αποσπαστεί με όποιον τρόπο, να ετάφησαν στον συγκεκριμένο χώρο.

Όπως και να έχει οι μέρες περνούν, τα 24ωρα λιγοστεύουν και μέσα στον Νοέμβρη θα μας δοθεί μία απάντηση για όλα όσα μας “βασανίζουν” το τελευταίο διάστημα. Υπομονή…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;