Υποτροφία 2014-2015 για μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία

Υποτροφίες

Η Δικηγορική Εταιρεία ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ τιμώντας την μνήμη του συνιδρυτή της Κωνσταντίνου Κυριακίδη προκηρύσσει υποτροφία για το ακαδημαϊκό έτος 2015/2016.

Η υποτροφία χορηγείται για την πλήρη ή μερική κάλυψη διδάκτρων ή τροφείων για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Master’s στο εξωτερικό για τους κλάδους του Εργατικού ή Φορολογικού Δικαίου ή του Δικαίου της Ενέργειας.

Προϋποθέσεις

Η υποτροφία απευθύνεται σε Έλληνες αποφοίτους Νομικών Σχολών της ημεδαπής, γεννημένους μετά την 01.01.1988 και κατόχους πτυχίου με μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον οκτώ (8), γνώστες της γλώσσας της χώρας στην οποία επιθυμούν να μεταβούν για μετεκπαίδευση, οι οποίοι δεν διαθέτουν επαρκή ίδια οικονομικά μέσα και έχουν ήδη γίνει ή πρόκειται να γίνουν αποδεκτοί έως την 30η/06/2015 σε αναγνωρισμένο από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Βελγίου ή της Ολλανδίας, προκειμένου να παρακολουθήσουν και ολοκληρώσουν εκεί κύκλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου Master’s (LL.M ή M.Sc. ή Master 2 ή Magister Legum) σε έναν από τους ως άνω κλάδους δικαίου.

Δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι όσοι:

κατέχουν ήδη ή είναι στη διαδικασία εκπόνησης μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στα Νομικά
απασχολούνται στην Δικηγορική Εταιρεία ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ή είναι συγγενείς α’ βαθμού εργαζομένων σε αυτήν
τελούν σε σχέση εξαρτημένης εργασίας, πάγιας αντιμισθίας ή εντολής με ν.π.δ.δ. ή το Δημόσιο εν στενή εννοία
έχουν ασκήσει πραγματική δικηγορία (μη συμπεριλαμβανομένης της άσκησης) για πάνω από έξι (6) μήνες
δεν έχουν εκπληρώσει ή νομίμως αναβάλει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Διαδικασία Υποβολής Υποψηφιότητας/Αξιολόγηση

Πρώτο Στάδιο

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει το αργότερο έως την 30η Απριλίου 2015 να υποβάλουν στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου scholarship@kglawfirm.gr σε ηλεκτρονική μορφή (σκαναρισμένα): αιτιολογημένη δήλωση ενδιαφέροντος τριακοσίων (300) το πολύ λέξεων, αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ, αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, τίτλο πτυχίου, τίτλο που αποδεικνύει γνώση της γλώσσας της χώρας προορισμού, αντίγραφο αλληλογραφίας με τα Πανεπιστήμια της αλλοδαπής στα οποία επιθυμούν να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές καθώς και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εμπίπτουν στις ως άνω κατηγορίες μη δικαιούχων.

Δεύτερο Στάδιο

Όσοι υποψήφιοι πληρούν τα κριτήρια, θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προκειμένου να αποστείλουν ταχυδρομικώς, στη διεύθυνση Δημητρίου Σούτσου 28, 11521 Αθήνα (Πλ. Μαβίλη) επικυρωμένα αντίγραφα και/ή πρωτότυπα όλων των δικαιολογητικών που υποβλήθηκαν σκαναρισμένα κατά το πρώτο στάδιο αξιολόγησης καθώς και: Πιστοποιητικό Δικηγορικής Υπηρεσίας του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου (εφόσον έχουν ήδη ξεκινήσει ή ολοκληρώσει την άσκησή τους), Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης (για τους άρρενες υποψηφίους), δύο (2) συστατικές επιστολές από καθηγητές ΑΕΙ της ημεδαπής, αντίγραφα διακρίσεων, βραβείων, δημοσιεύσεων και εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ..

Κατόπιν εξέτασης του πλήρους φακέλου κάθε υποψηφίου, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα καταρτίσει πίνακα επιλεγέντων που θα κληθούν σε προφορική συνέντευξη. Όσοι έχουν συμπεριληφθεί στον πίνακα επιλεγέντων θα ενημερωθούν για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της συνέντευξής τους τηλεφωνικώς.

Τρίτο Στάδιο

Οι συνεντεύξεις διενεργούνται από δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης/Εταίρους της Δικηγορικής Εταιρείας ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ καθώς και έναν εξωτερικό Ακαδημαϊκό Σύμβουλο, που είτε θα είναι Μέλος Δ.Ε.Π. μίας εκ των τριών Νομικών Σχολών της ημεδαπής είτε μη μέλος Δ.Ε.Π., Νομικός εγνωσμένου κύρους.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των συνεντεύξεων, η Επιτροπή Αξιολόγησης καθώς και ο Ακαδημαϊκός Σύμβουλος αποφασίζουν κατά την ελεύθερη κρίση τους, λαμβάνοντας υπόψη και τη γενικότερη παιδεία των υποψηφίων. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα προτιμηθούν οι υποψήφιοι των οποίων τα οικονομικά μέσα δεν επαρκούν για την παρακολούθηση μεταπτυχιακών σπουδών στην αλλοδαπή.

Οι υποψήφιοι και ο επιλεγείς υπότροφος θα ενημερωθούν ατομικά για τα αποτελέσματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται, πριν υποβάλουν υποψηφιότητα, να μελετήσουν προσεκτικά την Προκήρυξη και τον Κανονισμό Υποτρόφων που έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kglawfirm.gr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;