Γαλλία: Υπέρ της αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους!

palestine 2

Η Σουηδία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προτίθεται να αναγνωρίσει την Παλαιστίνης, κάτι που σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές έχει ήδη γίνει από άλλες επτά χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια ώρα η Γαλλία επανέλαβε ότι είναι «επείγον» να προωθηθεί η λύση των δύο κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, στη Μέση Ανατολή υπογραμμίζοντας ότι «θα έπρεπε, κάποια στιγμή, να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος».

«Επείγει να προωθηθεί η λύση των δύο κρατών και να καταλήξουμε στην ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους που θα υπάρχει με ειρήνη και ασφάλεια δίπλα στο Ισραήλ» είπε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Ρομέν Ναντάλ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της Σουηδίας να αναγνωρίσει την Παλαιστίνης.

«Αυτή είναι η λύση που στηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα. Αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αναγνωριστεί το κράτος της Παλαιστίνης», πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς στην ομιλία του ενώπιον των γάλλων πρεσβευτών στα τέλη Αυγούστου.

Βέβαια ο εκπρόσωπος του υπουργείου δεν διευκρίνισε εάν η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει άμεσα να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη. «Η ειρήνη περνά μέσα από τις διαπραγματεύσεις και για την επανέναρξή τους θα πρέπει να εργαστούμε κατεπειγόντως» σημείωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

16-01-2024

Χαλκιδα

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;