Ποιες ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας είμαστε πιο ειλικρινείς;

ειλικρίνεια

Όσο παράδοξο και αν φαίνεται, όσο περίεργο και αν ακούγεται, η ώρα της ημέρας επηρεάζει σημαντικά τη συμπεριφορά και την ηθική μας!

Ψυχολόγοι από τέσσερα αμερικανικά πανεπιστήμια αναζήτησαν τη σχέση της ειλικρίνειας και της ηθικής ανάλογα με το χρονότυπο του ατόμου, δηλαδή ποιες ώρες τις ημέρας δραστηριοποιείται πιο έντονα.

Περίπου 200 άτομα συμμετείχαν στην έρευνα που διεξήχθη και τους ζητήθηκε να πραγματοποιήσουν τεστ και να παίξουν παιχνίδια στρατηγικής, χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς ποιο ήταν το αντικείμενο της έρευνας.

Οι ερευνητές από το Johns Hopkins, το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, το Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Τζώρτζταουν διαπίστωσαν ότι είμαστε πιο ειλικρινείς και ηθικοί τις ώρες που αναλογούν στο χρονότυπό μας.

Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά;

Ότι όσοι αγαπούν το πρωινό ξύπνημα φέρονται πιο τίμια τις πρωινές ώρες, ενώ οι βραδινοί τύποι είναι πιο ειλικρινείς μετά τη δύση του ηλίου!

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα έπειτα από μία σειρά δοκιμών, στις οποίες οι συμμετέχοντες έπρεπε να διαγωνιστούν για ένα χρηματικό έπαθλο. Αυτό που δε γνώριζαν οι συμμετέχοντες ήταν ότι η επιστημονική ομάδα γνώριζε κατά πόσο λένε αλήθεια για τις επιδόσεις τους στα τεστ.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση “The Journal of Law, Medicine & Ethics” και υπογραμμίζει ότι η συμπεριφορά μας φαίνεται να εναρμονίζεται με το χρονότυπό μας, δηλαδή με τις ώρες τις ημέρας που προτιμούμε να παραμένουμε πιο δραστήριοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;