Χάρτης: Ποιές χώρες πίνουν το περισσότερο αλκοόλ παγκοσμίως

Drunk-Map-2

Μια νέα έρευνα από το Παγκόσμιο Οργάνισμό Υγείας, η οποία περιγράφει λεπτομερώς την κατανάλωση αλκοόλ σε σχεδόν 200 κράτη-μέλη, μας ενημερώνει πως ο μέσος άνθρωπος, από 15 χρονών και πάνω, καταναλώνει περίπου 26.2 ποτήρια καθαρού αλκοόλ μέσα σε ένα χρόνο.

Με άλλα λόγια, είναι σαν να πίνει περίπου από 14 ml καθαρού αλκοόλ κάθε μέρα.

Μάλιστα, τα υψηλότερα επίπεδα κατανάλωσης συνεχίζουν να βρίσκονται στον ανεπτυγμένο κόσμο και ειδικότερα στην ευρωπαϊκή περιφέρεια (Αυστρία, Γερμανία, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο) και στην Αμερική (συμπεριλαμβανομένων όλων των χωρών της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής), όπως σημειώνει η έρευνα.

Από την άλλη, τα χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης βρίσκονται στη Νοτιο-Δυτική περιφέρεια της Ασίας και ιδιαίτερα στην περιφέρεια της Ανατολικής Μεσογείου (Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράν και Συρία).

Έτσι, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν το 2012 ως αποτέλεσμα της επιβλαβούς χρήσης του αλκοόλ, ενώ η έρευνα σημειώνει επίσης πως η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει την πιθανότητα ανάπτυξης περισσότερων από 200 ασθενειών, ανάμεσα τους και της κίρρωσης του ήπατος και ορισμένων μορφών καρκίνου.

«Χρειάζεται να γίνουν περισσότερες ενέργειες για να προστατευθεί ο πληθυσμός από τις αρνητικές συνέπειες της κατανάλωσης του αλκοόλ» λέει ο Dr. Oleg Shestnov, Βοηθός Γενικού Διευθυντή για τις Μη-Μεταδοτικές Ασθένειες και Ψυχικής Υγείας, σε ανακοίνωση που συνοδεύει την έρευνα.

«Η έρευνα δείχνει καθαρά ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;