ΤΕΙ Αθήνας: Πρόγραμμα «Επικαιροποίηση γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ»

ΤΕΙ Αθήνας

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης ΑΕΙ για την Επικαιροποίηση Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ (ΠΕΓΑ) «Ψηφιακά και ενσωματωμένα συστήματα – Βιομηχανικές εφαρμογές αιχμής» θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΙ Αθήνας.

Περιεχόμενο Προγράμματος

Το συγκριμένο πρόγραμμα συντονίζεται από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Αθήνας και έχει σαν βασικό σκοπό την επικαιροποίηση των γνώσεων των συμμετεχόντων στον ραγδαία εξελισσόμενο χώρο των ψηφιακών και ενσωματωμένων διατάξεων. Ο συγκεκριμένος χώρος παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλη διείσδυση στη βιομηχανία και γενικότερα στα εμπορικά προϊόντα και προσελκύει το ενδιαφέρον αρκετών νέων επιστημόνων καθώς συνδέεται με αρκετές νέες θέσεις εργασίας. Το παρόν πρόγραμμα μέσω της επικαιροποίησης γνώσεων που παρέχει απευθύνεται αφενός μεν στο ήδη υπάρχον δυναμικό των επιχειρήσεων το οποίο θα αυξήσει της ικανότητες και την αποδοτικότητά του, αλλά και στους παλαιότερους απόφοιτους ΑΕΙ θετικών κατευθύνσεων οι οποίοι αποτελούν τους «εν δυνάμει» εργαζομένους των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης είναι χρηματοδοτούμενο και παρέχεται δωρεάν.

Μέσω του παρόντος προγράμματος προτείνεται ένας εστιασμένος κύκλος επικαιροποίησης γνώσεων, ο οποίος έχει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:
– Συμμετοχή τριών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ Αθήνας, ΤΕΙ Πειραιά, ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας) και πέντε Τμημάτων (Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ [ΤΕΙ-Α], Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ [TEI-Π], Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ΤΕ [TEI-Π], Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού ΤΕ [TEI-Π], Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ [TEI-ΣΕ]).
– Τρία τεχνικά αντικείμενα στο πεδίο των ψηφιακών και ενσωματωμένων συστημάτων (Μ1, Μ2, Μ3) και ένα αντικείμενο ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών (Μ4).
– Λειτουργία δύο τμημάτων παράλληλα στους χώρους του ΤΕΙ-Α και ΤΕΙ-Π σε δύο κύκλους ετησίως.
– Η διάρκεια του προγράμματος επιμόρφωσης είναι ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Όροι Συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος είναι απόφοιτοι με απόκτηση του πτυχίου ΑΕΙ, ή κάτοχοι ισότιμου πτυχίου αλλοδαπής ανώτατης σχολής, μέχρι το έτος 2001 ή να έχει παρέλθει ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 ετών από την ημερομηνία απόκτησης του βασικού τίτλου σπουδών τους. Προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης, θα πρέπει είτε να έχουν αντίστοιχο πτυχίο είτε αποδεδειγμένη επαγγελματική δραστηριότητα στον συγκεκριμένο επιστημονικό τομέα.

Προτεραιότητα συμμετοχής θα δοθεί σε απόφοιτους ηλικίας άνω των 45 ετών καθώς επίσης και σε απόφοιτους χωρίς μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και κοινωνικά κριτήρια (εισόδημα, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες).

Πιστοποιητικό – Τίτλος Σπουδών

Στο τέλος του προγράμματος θα χορηγείται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Συμμετοχής που θα έχει ισχύ Τίτλου Σπουδών.

Πιστωτικές μονάδες

Το σύνολο των πιστωτικών μονάδων κάθε κύκλου του προγράμματος είναι 15, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου σε ένα Προπτυχιακό Εξάμηνο Σπουδών ΑΕΙ.

Ο απόφοιτος του προγράμματος θα λαμβάνει πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας όπου θα αναφέρονται εκτός από τη βαθμολογία και οι πιστωτικές μονάδες, ώστε να μπορέσει να τις αξιοποιήσει για άλλο πρόγραμμα του ίδιου ή διαφορετικού ιδρύματος.

Υποβολή Υποψηφιοτήτων – Έναρξη

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο διάστημα από 17/02/14 έως 11/03/2014.
Η έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την 24/03/2014.
Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας
Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών
Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε.
Γραμματεία Προγράμματος για την Επικαιροποίηση Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ (ΠΕΓΑ)
Αγίου Σπυρίδωνος, 12210, Αθήνα
Τηλ.: 210-5385381
Fax: 210-5911442

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;