Facebook: Δεν θα αλλάζουν οι ρυθμίσεις απορρήτου... μετά θάνατον

632295_facebook_10

Μέχρι χθες όταν κάποιος χρήστης του Facebook πέθαινε, ο λογαριασμός του μετατρεπόταν αυτόματα σε “μνημείο” (memorial account) επιτρέποντας την πρόσβαση σε αυτόν, μόνο σε φίλους του εκλιπόντος.

Ωστόσο, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το βίντεο του John Berlin, ενός πατέρα από τις ΗΠΑ που απαίτησε και τελικά έπεισε το Facebook να δει το “Look Back” ταινιάκι με το ιστορικό χρήσης του νεκρού γιού του, οι ιθύνοντες της πλατφόρμας αναθεώρησαν το τι ίσχυε έως τώρα, σχετικά με τις ρυθμίσεις απορρήτου των εκλιπόντων χρηστών.

Έτσι, με χθεσινό ποστ στο επίσημο blog του, το Facebook σεβόμενο τις επιλογές του αποθανόντος χρήστη σχετικά με τις ρυθμίσεις απορρήτου, ανακοίνωσε πως θα διατηρεί στο ακέραιο τις ρυθμίσεις που είχε επιλέξει ο χρήστης αυτός, όσο βρισκόταν εν ζωή.

Τέλος, το Facebook θα δίνει την ευκαιρία στα συγγενικά πρόσωπα, με μία απλή αίτησή τους, να μπορούν να δουν το look back video των εκλιπόντων αγαπημένων τους, κάνοντας, στο ίδιο post, ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση του John Berlin που συγκίνησε την παγκόσμια online κοινότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;