Σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας για τον τυφλό μαθητή

626987_apth-thessaloniki

Λύση φαίνεται να βρέθηκε μέσω της δημοσιοποίησης της περίπτωσης του αριστούχου τυφλού μαθητή που ήθελε να φοιτήσει στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες, τριμελής επιτροπή του τμήματος είχε απορρίψει την αίτηση του λόγω του προβλήματος του με την όραση, το οποίο δεν θα του επέτρεπε να παρακολουθήσει τα εργαστήρια.

Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ενιαία κριτήρια εισόδου στις ανώτατες σχολές για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες με αποτέλεσμα κάθε τμήμα να αποφασίζει ξεχωριστά.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό από τον υπουργείο Παιδείας, θα επανεξετάσει το θέμα και θα υιοθετήσει ενιαία κριτήρια με τα οποία θα εξετάζεται η φοίτηση ενός υποψηφίου με ειδικές ανάγκες.

Ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε, «είναι καταφανέστατο το δίκιο του φοιτητή. Δεν μπορούν να γίνονται αυτά τα πράγματα στα Πανεπιστήμια», ενώ το απόγευμα της Τρίτης, με την επιστροφή του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου από αποστολή στο εξωτερικό, θα γίνει η σχετική σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας.

«Θα πάρουμε μέτρα για να τελειώσει η οδύσσεια του παιδιού» πρόσθεσε ο κ. Γκιουλέκας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Μερική Απασχόληση

14-05-2024

Αθήνα

560

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;