Μέσα Μεταφοράς | Αυτές είναι οι νέες τιμές των εισιτηρίων για το 2014

μμμ

Δείτε πως διαμορφώνονται οι τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας από την 1η Ιανουαρίου 2014 σύμφωνα με ΦΕΚ που εκδόθηκε σήμερα.

Μέσα μεταφοράς

Οι παρακάτω τιμές θα ισχύουν για τα εξής μέσα:

  • Μετρό
  • Λεωφορεία ΟΑΣΑ
  • ΤΡΑΜ
  • Τρόλεϊ
  • ΗΣΑΠ

Τιμή ενιαίου εισιτηρίου

1,40 ΕΥΡΩ χρονικής ισχύος 90 λεπτών από την πρώτη επικύρωση κατά την πρώτη επιβίβαση, με ισχύ σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α.: Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ) και ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, μετρό μέχρι το Κορωπί).

*Το εισιτήριο αυτό δεν ισχύει για μετακινήσεις με τις γραμμές express Αεροδρομίου.

Στην περίπτωση που στη λήξη του 90λέπτου η τελευταία διαδρομή δεν έχει ολοκληρωθεί, ο επιβάτης υποχρεούται με ευθύνη του να επικυρώσει για δεύτερη φορά το εισιτήριο του, είτε στο όχημα είτε στο επικυρωτικό μηχάνημα του σταθμού πριν τη λήξη ισχύος του, ώστε αυτό να ισχύει μέχρι να ολοκληρωθεί η τελευταία μετακίνηση του.

Τιμή μειωμένου εισιτηρίου: 0.70 ευρώ

Τιμή εισιτηρίου μίας διαδρομής − μίας χρήσης

1,20 ΕΥΡΩ, το οποίο ισχύει αποκλειστικά για Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ) εξαιρουμένων των λεωφορειακών γραμμών express Αεροδρομίου και Σαρωνίδας (στο τμήμα Βάρκιζα − Σαρωνίδα), και ΣΤΑ.ΣΥ. (τραμ).

*Το εισιτήριο αυτό ισχύει για μία και μοναδική επιβίβαση σε ένα μόνο από τα παραπάνω μέσα και δεν ισχύει για μετεπιβίβαση.

Τιμή του ανάλογου μειωμένου εισιτηρίου: 0,60 ΕΥΡΩ.

Ημερήσιο – Εβδομαδιαίο εισιτήριο για ΟΛΑ τα Μέσα Μεταφοράς

Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ) και ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, μετρό μέχρι το Κορωπί) ορίζεται σε 4,00 ΕΥΡΩ και 14,00 ΕΥΡΩ αντίστοιχα.

*Τα εισιτήρια αυτά δεν ισχύουν στις γραμμές express Αεροδρομίου της Ο.ΣΥ.

Στο τμήμα της γραμμής Ελληνικό − Βάρκιζα ισχύει το εισιτήριο μίας διαδρομής − μίας χρήσης: 1,20 ΕΥΡΩ και το αντίστοιχο μειωμένο 0,60 ΕΥΡΩ, καθώς και το ενιαίο εισιτήριο 1,40 ΕΥΡΩ και το αντίστοιχο μειωμένο 0,70 ΕΥΡΩ. Στο τμήμα της γραμμής Βάρκιζα − Σαρωνίδα ισχύει το ενιαίο εισιτήριο 1,40 ΕΥΡΩ και το αντίστοιχο μειωμένο 0,70 ΕΥΡΩ.

*Το εισιτήριο των γραμμών express της Ο.ΣΥ. για Αεροδρόμιο ορίζεται σε 5,00 ΕΥΡΩ. Τιμή του αντίστοιχου μειωμένου εισιτηρίου: 2,50 ΕΥΡΩ.

στ. Το εισιτήριο της ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο) προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) ορίζεται σε 8,00 ΕΥΡΩ. Τιμή του αντίστοιχου μειωμένου εισιτηρίου: 4,00 ΕΥΡΩ.

Το εισιτήριο δύο (2) ατόμων και το εισιτήριο τριών (3) ατόμων της ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο) προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) ορίζεται σε 14,00 ΕΥΡΩ και 20,00 ΕΥΡΩ αντίστοιχα.

Το μετ’ επιστροφής εισιτήριο της ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο) προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) ορίζεται σε 14,00 ΕΥΡΩ και η επιστροφή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών από την επικύρωση του κατά την πρώτη επιβίβαση.

Τα προαναφερόμενα εισιτήρια που ισχύουν για διαδρομές προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.),ισχύουν στην Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), και ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ), για 90 λεπτά, τόσο μετά την πρώτη επικύρωση στην πρώτη διαδρομή, όσο και μετά τη δεύτερη επικύρωση κατά την επιστροφή όσον αφορά το μετ’ επιστροφής εισιτήριο.

Τα εισιτήρια του προαστιακού (ΤΡΑΙΝΟΣΕ), όπως καθορίζονται με αποκλειστική ευθύνη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ισχύουν και στην περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΑ, (ΣΤΑ.ΣΥ. και Ο.ΣΥ.) για χρονικό διάστημα 90 λεπτών από την μία και μοναδική ακύρωση τους κατά την πρώτη επιβίβαση.

Το Τουριστικό (3ήμερο) εισιτήριο ισχύει στους συγκοινωνιακούς φορείς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α. (Ο.ΣΥ. − ΣΤΑ.ΣΥ.) για 3 πλήρη 24ωρα από την πρώτη και μοναδική επικύρωση του. Το εισιτήριο αυτό επιτρέπει απεριόριστο αριθμό μετακινήσεων με Μ.Μ.Μ. αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α. (λεωφορεία, τρόλλευ, ηλεκτρικός, τραμ, μετρό μέχρι το Κορωπί) και από μία διαδρομή από και προς τον Αερολιμένα Αθηνών με το Μετρό ή τις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS Αεροδρομίου.

Η τιμή του Τουριστικού (3ήμερου) εισιτηρίου ορίζεται σε 20,00 ΕΥΡΩ και δεν διατίθεται αντίστοιχο εισιτήριο μειωμένης τιμής.

Η τιμή του εισιτηρίου του Μετρό (ΣΤΑ.ΣΥ.) από τους σταθμούς Παλλήνη−Κάντζα−Κορωπί προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) ορίζεται στα 6,00 ΕΥΡΩ. Τιμή του αντίστοιχου μειωμένου εισιτηρίου: 3,00 ΕΥΡΩ. Καθιερώνεται εβδομαδιαίο εισιτήριο για το Αεροδρόμιο με την ονομασία «7ημερο εισιτήριο Αεροδρομίου», το οποίο θα ισχύει στους συγκοινωνιακούς φορείς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ (Ο.ΣΥ. και ΣΤΑ.ΣΥ.). Το προαναφερόμενο εισιτήριο επιτρέπει απεριόριστο αριθμό μετακινήσεων με τα συγκοινωνιακά μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ (Ο.ΣΥ. και ΣΤΑ.ΣΥ.) συμπεριλαμβανομένων και των γραμμών Αεροδρομίου με το μετρό και τα λεωφορεία express.

Η χρονική ισχύς του είναι (7) πλήρη 24ωρα από την πρώτη και μοναδική επικύρωση του. Η τιμή του 7ήμερου εισιτηρίου Αεροδρομίου ορίζεται σε 50 ΕΥΡΩ και δεν διατίθεται αντίστοιχο εισιτήριο μειωμένης τιμής.

Πρόστιμα

1. Το ύψος του προστίμου για μη κατοχή έγκυρου τίτλου μεταφοράς καθορίζεται:

α. Στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό στο 60πλασιο της τιμής του ενιαίου εισιτηρίου (κανονικού ή μειωμένου),

β. Στα λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ στο 60πλασιο της τιμής του εισιτηρίου μιας διαδρομής (κανονικού ή μειωμένου).

γ. Στο τμήμα «Βάρκιζα − Σαρωνίδα» της γραμμής Ε22 και στις γραμμές express του Αεροδρομίου) στο 60πλασιο της τιμής του ενιαίου εισιτηρίου (κανονικού ή μειωμένου).

Ως έγκυροι τίτλοι μεταφοράς θεωρούνται : τα κατά περίπτωση ισχύοντα εισιτήρια, επικυρωμένα και χρησιμοποιούμενα εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος τους, οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών με το ισχύον μηνιαίο κουπόνι, συνοδευόμενα όπου απαιτείται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (ακαδημαϊκή ταυτότητα, κάρτα πολυτέκνων, κ.α.).

Στα στελέχη των μηνιαίων και ετησίων καρτών αναγράφεται υποχρεωτικά ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας (ή ανάλογου νόμιμου αποδεικτικού προσωπικών στοιχείων) του κατόχου.

Οι μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών με τα αντίστοιχα μηνιαία κουπόνια διακινούνται και διατίθενται αποκλειστικά από τα εκδοτήρια του Συστήματος Αστικών Συγκοινωνιών.

Η διακίνηση και η διάθεση των κουπονιών μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών μέσω τρίτων δεν επιτρέπεται.

Τα παραπάνω πρόστιμα καταβάλλονται μειωμένα κατά πενήντα τοις εκατό (50%) εφόσον εξοφλούνται αμέσως κατά την επιβολή τους ή εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία επιβολής τους στα γραφεία του ΟΑΣΑ ή του συγκοινωνιακού φορέα που τα επέβαλε.

Ακόμη σύμφωνα με την απόφαση, καθιερώνεται η δωρεάν παροχή ενός εισιτηρίου με τη μορφή έκπτωσης στην περίπτωση μαζικής αγοράς δεσμίδας 10 τεμαχίων εισιτηρίων.

Τέλος η συγκεκριμένη παροχή θα ισχύει για τα ενιαία εισιτήρια αξίας €1,40 (ολόκληρο) και € 0,70 (μειωμένο) καθώς και για τα εισιτήρια μίας (1) διαδρομής (με λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ) αξίας €1,20 (ολόκληρο) και €0,60 (μειωμένο)».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;