Μετρό: Νέες επεκτάσεις σε Άλσος Βεΐκου, Ίλιον και Γλυφάδα

Μετρό ΑκρόποληΝέοι σταθμοί, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού επρόκειτο να δημοπρατηθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Πιο αναλυτικά, η γραμμή που εξυπηρετεί τον Ευαγγελισμό θα ενωθεί με το Άλσος Βεΐκου όπως υποσχέθηκε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Επιπλέον μελέτες γίνονται σχετικά με την επέκταση από το Ίλιον στην Γλυφάδα.

Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι:

«Χρειάζεται νέος σχεδιασμός, γιατί ο σημερινός είναι μιας άλλης εποχής, προ κρίσης. Είμαστε ακόμα ακριβοί, με χειρότερες υπηρεσίες»

«Πρέπει να αποφασίσουμε τι συγκοινωνίες θέλουμε, με ποιες υποδομές, τι επίπεδο υπηρεσιών- και κυρίως, πώς θα γίνουμε πάρα πολύ ευέλικτοι στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, ώστε να αποκομίσουμε οφέλη από τη μείωση του κόστους. Υπάρχει πχ το ζήτημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που θα οδηγήσει σε τεράστια εξοικονόμηση πόρων, μέσω της πάταξης της εισιτηριοδιαφυγής και το ζήτημα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, ώστε να ξέρει ο επιβάτης τι ώρα περνά το λεωφορείο, το τραμ και το μετρό».

Ο υπουργός τόνισε ότι άμεσα ξεκινά η δημοπράτηση του έργου που θα συνδέει το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού με το Άλσος Βεΐκου, αξίας 1 δισ. ευρώ, το οποίο θα εξυπηρετήσει περιοχές όπως το Γαλάτσι και η Λαμπρινή. Επίσης  «Πολύ γρήγορα», αναμένεται να ξεκινήσει η μελέτη της επέκτασης του Μετρό προς τη Γλυφάδα, με προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ- ένα έργο «πολύ εύκολο κατασκευαστικά»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;